X

Glutenfri rabarberkage med marcipan

Del:

Rabarbertid er lig med kagetid! Rabarber giver nemlig den perfekte syrlige balance til søde kager. Her er opskriften på en glutenfri rabarberkage med marcipan, mandler og ingefær.

Den glutenfri rabarberkage er saftig, lækker og ser godt ud på kagebordet.

Når foråret for alvor får fat, starter rabarbersæsonen her i landet. Har du rabarber i haven, ved du, at de syrlige, røde stængler vokser hurtigt og kan blive til mange lækre kager (og andre desserter) i løbet af sommeren. Har du ikke selv rabarber, kan du finde de første forsyninger i butikkerne i løbet af april.

Jeg har brugt rent havremel til den glutenfri rabarberkage, men den kan også bages med en blanding af fx boghvede og fuldkornsrismel. Hvis du ikke er bekymret for gluten, kan rabarberkagen også bages med hvedemel (gerne af typen Hvid fuldkornshvedemel, der er fuldkornsmel med samme gode bageevne som almindelig hvedemel) og uden loppefrøskallerne.

Stor guide: Her er de bedste glutenfri meltyper til bagning.

Server den glutenfri rabarberkage som den er – eller med en smule skyr eller græsk yogurt til.

Marcipan er en fremragende ingrediens i kager – særligt når det gælder smag og til dels også, når det handler om sundhed. Marcipanen søder nærmest som rent sukker, men indeholder (hvis det vel at mærke er af typen “Ren rå marcipan”) ca 60% mandler – og således kun 40% sukker. Derfor kan denne glutenfri rabarberkage bages med blot 180 g sukker i alt og stadig være sød og lækker.

Bemærk: Loppefrøskallerne anvendt i denne opskrift er groftmalede. Har du i stedet fintmalede loppefrøskaller på lager, så behøver du kun bruge den halve mængde, altså en enkelt teskefuld for at få samme effekt af fibrene.

Udskriv

Glutenfri rabarberkage med marcipan

Nem og lækker glutenfri rabarberkage
Ret Kage
Køkken Dansk
Diet Gluten Free
Forb. tid 20 minutter
Bagetid 35 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 8 personer
Forfatter Simon/CookingClub

Ingredienser

Rabarberfyld:

  • 300 g rabarber
  • 1 tsk stødt ingefær < køb fx dette økologiske
  • 1 spsk sukker

Dej:

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175° C (varmluft).
  • Rens rabarberne og skær dem i små stykker. Vend dem med stødt ingefær og sukker, og lad dem stå og trække, mens du blander dejen til den glutenfri rabarberkage.
  • Riv marcipanen groft og pisk godt sammen med blødt smør og sukker. Pisk æggene i et ad gangen. Pisk godt mellem hvert æg, så du ender med en luftig og jævn masse. Vend havremel, bagepulver, salt og loppefrøskaller i, og fordel straks dejen i en springform (24 cm i diameter), hvor bunden er smurt med lidt fedtstof eller dækket med bagepapir.
  • Fordel rabarberne i formen og tryk dem lidt ned i dejen. Sæt kagen i ovnen og bag den i 15 minutter.
  • Tag kagen ud og drys mandelflagerne i et jævnt lag. Sæt rabarberkagen tilbage i ovnen og bag den færdig. Det tager ca 20 minutter, men check gerne med en gaffel eller strikkepind, om der hænger dej ved. Eller brug et stegetermometer og check, at temperaturen er over 90 grader.
  • Lad den glutenfri rabarberkage køle af og sigt en smule flormelis på toppen. Rabarberkagen smager skønt nybagt, men er næste lækrere efter en nat på køl. (Den holder sig i øvrigt fint på køl en uges tid. Rent teoretisk, altså.)

Video

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

You can control the ways in which we improve and personalize your experience. Please choose whether you wish to allow the following:

Indstillinger