Glutenfri honninghjerter uden sukker

Del opskriften:

Et hjemmelavet honninghjerte er den perfekte værtindegave i juletiden. Særligt, når det er pyntet med skøn mørk chokolade og det gode gamle julemands-glansbillede. Disse glutenfri honninghjerter er oven i købet fuldkorn og uden sukker.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Glutenfri honninghjerter jul honningkager hjemmelavet opskrift
De ligner bagerens honninghjerter, men er glutenfri og uden sukker.

Det kedelige hvedemel er skiftet ud med fuldkornsrismel og mandelmel, der sniger sunde kostfibre og gode fedtstoffer ind. Og det gør jo ikke noget, at så lækre og søde glutenfri honninghjerter også rummer lidt sundhed – så længe julesmagen er på plads. Og dét er den.

glutenfri jul

 

Glutenfri jul: Glutenfri konfektkage med karamel og marcipan!

 

Kanel, nelliker, ingefær, vanilje, kardemomme … de skønne julesmage og dufte står nærmest i kø i disse glutenfri honninghjerter. Men det er først, når hjerterne bliver overtrukket med mørk chokolade og pyntet med et glansbillede, at julestemningen kommer helt i mål.

Mangler du den helt rigtige størrelse udstiksform, så check dette sæt fra bagetid.dk – så er du dækket godt ind.

Glutenfri honninghjerter jul honningkager hjemmelavet opskrift
De glutenfri honninghjerter er stukket ud i hjerteform og klar til at blive bagt.

Der er frit valg på melhylderne, så længe du holder dig til de 250 gram. Jeg har også prøvet med en blanding af flere glutenfri varianter; boghvede, quinoa, havre og ris. Og er du ligeglad med gluten, så kan de også bages med 250 g hvedemel – brug dog helst fuldkornsmelet Hvid Hvede.

glutenfri jul

 

Glutenfri jul: Glutenfri vaniljekranse – den helt rigtige smag – uden gluten!

 

OK, “uden sukker” er en tilsnigelse. Den mørke chokolade indeholder faktisk en smule sukker (jo højere kakaoprocent, jo mindre sukker), så lad os i stedet sige “uden tilsat sukker”. Det er nemlig honningen, der står for sødmen. Honning søder ca. 1,5 gange mere end sukker, og med honningen sniger der sig endda lidt vitaminer, mineraler og andre gode stoffer ind.

 

Glutenfri honninghjerter

ca. 10 stk

300 g honning
100 g smør
1 tsk kanel
1 tsk stødt ingefær
1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk stødte nelliker
250 g fuldkornsrismel
1 spsk loppefrøskaller
100 g mandelmel
1 tsk hjortetaksalt
revet skal af 1/4 usprøjtet appelsin (gerne økologisk!)
1 æggeblomme
Ca. 200 g mørk chokolade til overtræk
Glansbilleder

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Smelt honning og smør i en kasserolle ved lav varme. Tag gryden af varmen, når smørret er helt smeltet, og hæld det over i en røreskål. Rør kanel, stødt ingefær, kardemomme og stødte nelliker i, og lad blandingen køle helt af (det er vigtigt – ellers vil hjortetaksaltet begynde at hæve dejen, før den kommer i ovnen)
  2. Bland fuldkornsrismel, loppefrøskaller, mandelmel, hjortetaksalt og appelsinskal sammen og vend det i honningmassen. Rør til sidst æggeblommen i, og stil dejen på køl natten over, så den bliver fastere og dermed lettere at rulle ud.
  3. Drys lidt rismel på bordet og rul dejen ud til 1/2 cm’s tykkelse. Stik ud i hjerteform (eller hvad form du nu har lyst til) og placér dem på en bageplade med bagepapir. Bages ved 175° C (varmluft) i 8 minutter.
  4. Mens de glutenfri honninghjerter køler af, kan du gå i gang med at smelte chokoladen til overtrækket. Har du mod på det, så temperér den korrekt. (Guide til temperering af chokolade). På den måde bliver chokoladeovertrækket meget flottere – og når man spiser honninghjerterne, slipper man for at få chokoladefingre … Hæld rigelig chokolade ud over honninghjerterne, så det også dækker ned ad kanterne. Når chokoladen er stivnet, skal honninghjerterne pyntes med et klassisk julemands- eller engle-glansbillede. Sæt det fast med en dråbe chokolade eller lidt glasur.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Glutenfri honninghjerter
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Del opskriften: