Glutenfri hindbærroulade med mandler og ingefær

Del:
opskrift antiinflammatorisk glutenfri roulade hindbærroulade
Glutenfri hindbærroulade med antiinflammatoriske ingredienser. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Glem de kedelige roulader fra tankstationen eller supermarkedshylden. Denne glutenfri hindbærroulade er lækrere, sundere og bagt på mindre end en time!

Roulader har ikke det bedste ry. Det skyldes primært, at roulader – og særligt hindbærroulader – mest er kendt for at være af dårlig kvalitet, tørre, kedelige og fyldt med tilsætningsstoffer.

 

 

Derfor var det helt oplagt at prøve med en lækrere og sundere version af denne tankstations-klassiker (på samme måde som jeg har gjort det med citronmånen.)

 

 

Resultatet blev en glutenfri hindbærroulade uden raffineret sukker – og med alt det gode og sunde fra hindbærrene intakt. Melet er fintblendede mandler, så også her er vi gået et skridt i den sundere retning.

Hindbærfyldet har fået et skud ingefær, og med mørk chokolade på toppen er hindbærrouladen ikke bare glutenfri … den har fået antiinflammatorisk potentiale. Eller med andre ord, den kan – i tynde skiver – indgå i en antiinflammatorisk hverdag.

Sødmen kommer fra dadler og flydende honning i stedet for det raffinerede hvide sukker. Både dadler og honning er ganske vist fyldt med frugtsukker, men får selskab af en portion kostfibre, vitaminer og mineraler. Samtidig søder honningen mere end sukker, så mængden kan begrænses.

 

 

I modsætning til mange glutenfri kager bliver den glutenfri hindbærroulade lækrere med tiden. Faktisk er den efter min mening optimal på tredjedagen, hvor den har sat sig, er tæt og saftig. Opbevar den på køl pakket i husholdningsfilm, så holder den sig frisk og lækker.

 

opskrift antiinflammatorisk glutenfri roulade hindbærroulade
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Glutenfri hindbærroulade

Uimodståeligt lækker hindbærroulade uden gluten
Forberedelse40 minutter
Tilberedning10 minutter
Samlet tid50 minutter
Antal: 12 skiver
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Roulade:

Hindbærfyld:

Pynt:

Sådan gør du

Roulade:

 • Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).
 • Hæld mandlerne i en foodprocessor og blend dem til groft mandelmel.
 • Fjern eventuelle sten fra dadlerne. Tilsæt dadler og honning, og blend sammen med mandelmelet.
 • Del æggene i blommer og hvider. Hæld æggeblommerne i foodprocessoren sammen med kartoffelmel, bagepulver og salt og kør, til dejen er ensartet. Skrab evt. kanterne ned undervejs.
 • Pisk æggehviderne stive i en røreskål og vend dem i dejen med forsigtig hånd – det er lettest lidt ad gangen.
 • Fordel dejen i et jævnt lag på en bageplade (30 × 30 cm) beklædt med bagepapir. Sæt pladen i den varme ovn og bag i 10 minutter.

Hindbærfyld:

 • Bland imens de frosne hindbær med honning, majsstivelse og ingefær i en kasserolle. Varm op under omrøring, lad det koge igennem i et minuts tid og sluk for blusset.
 • Lad den nybagte rouladebund blive liggende på bagepladen i 5 minutter, før du vender den over på et nyt stykke bagepapir – med oversiden ned og undersiden op. Træk forsigtigt bagepapiret af undersiden.
 • Smør det let afkølede hindbærfyld ud over rouladebunden – helt ud til kanterne.
 • Rul den glutenfri hindbærroulade sammen med fast hånd og ved hjælp af bagepapiret, så den bliver rullet tæt og uden lufthuller.

Pynt:

 • Smelt den mørke chokolade og hæld den i en frysepose. Klip et lille bitte hjørne af og tegn fine streger eller mønstre på rouladen.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

 

Del: