Glutenfri kiks med peanutbutter og banan

Del:
opskrift antiinflammatorisk glutenfri kiks
Lækre og sprøde glutenfri kiks med antiinflammatoriske ingredienser. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

De sprøde glutenfri kiks med peanutbutter og banan er en nem og lækker antiinflammatorisk snack.

Peanutbutter er måske ikke mest kendt for sine sunde egenskaber, men det cremede jordnøddesmør er faktisk fyldt med gode enkeltumættede fedtsyrer, kostfibre og E-vitamin. Du skal blot sikre dig, at du bruger peanutbutter, der kun består af jordnødder (og til nød et nip salt).

 

 

Hasselnødderne giver de glutenfri kiks en lækker smag af nougat, når de bliver bagt. Oven i købet bidrager hasselnødderne (lige som jordnøddesmørret) til den antiinflammatoriske sundhed med flere enkeltumættede fedtsyrer.

 

 

Havregrynene har et højt indhold af kostfibre og desuden en stribe mineraler og vitaminer. Alle er vigtige i den antiinflammatoriske kost.

Hvis du slet ikke tåler gluten (fx hvis du lever med cøliaki), skal du sørge for at bruge de særlige glutenfri havregryn. Selvom havre er naturligt fri for gluten, kan der snige sig lidt med fra marken eller møllen. Havregryn mærket “glutenfri” er beskyttet gennem hele produktionen.

 

 

Den lange to-delte bagetid er afgørende for at få helt sprøde kiks. Den første bagning er kort og varm og giver den sprøde skorpe. Derefter skal kiksene bages ved lav temperatur i tre kvarter. Til sidst får de lov at tørre helt igennem i den slukkede, lune ovn. Når de glutenfri kiks er helt tørre, holder de sig sprøde i mange dage i en kagedåse eller en anden lufttæt opbevaringsboks.

 

opskrift antiinflammatorisk glutenfri kiks
Udskriv
5 fra 3 stemmer

Glutenfri kiks med peanutbutter og banan

Lækre og sprøde antiinflammatoriske snacks
Forberedelse15 min
Tilberedning55 min
Samlet tid1 t 10 min
Ret: Snack
Antal: 20 stk
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

På toppen:

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175° C (over-/undervarme)
  • Mos bananerne i en skål. Tilsæt peanutbutter, rapsolie og honning og pisk til en jævn masse. Rør havregryn, kanel og finthakkede hasselnødder i.
  • Brug to spiseskeer og fordel dejen i 20 portioner på en bageplade med bagepapir. Fugt fingrene og form dejen til runde, flade cookies (knapt 1 cm tykke).
  • Glat overfladen og drys med salt. Bag først de glutenfri kiks 10-12 minutter ved 175 grader, til kanterne er svagt lysebrune. Tag dem ud og sænk ovntemperaturen til 120 grader.
  • Sæt kiksene tilbage i ovnen på en bagerist og lad dem tørre 45 minutter. Sluk for ovnen og lad dem tørre et kvarter mere på eftervarmen.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

 

Del: