Glutenfri bananmuffins med sprød topping

Del:
opskrift glutenfri bananmuffins
Tag de glutenfri bananmuffins ud af bageformen, så de kan køle af på en bagerist.

Saftige glutenfri bananmuffins med lækker sprød valnødde-topping. What’s not to like?!?

Disse glutenfri bananmuffins er inspireret af en særdeles velsmagende Banana-nut-muffin, som jeg smagte på et hotel i USA (det er den helt store frynsegode ved at udvikle kageopskrifter – jeg bliver simpelthen nødt til at smage på alle de kager, jeg møder på min vej …).

 

 

De glutenfri bananmuffins er bagt med en blanding af havremel og sorghummel. Det er en af mine favoritkombinationer, der giver både god smag og gode bageegenskaber. Sammen med en sjat fine loppefrøskaller får du saftige glutenfri muffins, der smager skønt og ikke smuldrer. Læs mere om de mange forskellige glutenfri meltyper i denne guide.

Vil du give kagerne et sundhedsboost, kan du erstatte smørret med en god jomfruolivenolie (eller rapsolie, hvis du foretrækker). På den måde erstattes det mættede, animalske fedt med gode enkeltumættede fedtsyrer.

 

 

Opskriften er til 12 muffins, når du bruger de flotte tulipanmuffinsforme. De kan nemlig rumme mere dej og giver dermed store, lækre muffins. Bruger du “almindelige” muffinsforme, vil der bliver 15-16 stk.

Jeg er ret begejstret for tulipanmuffinsformene, fordi de er nemme at få muffins’ene ud af og ser flotte ud på kagebordet. I videoen herunder kan du se, hvordan du folder dem selv af et stykke kvadratisk bagepapir. Du kan også vælge at købe dem færdigfoldede, fx her hos Bagebixen

 

 

Tip 1: Det er supernemt at fordelen dejen i muffinsformene med en mekanisk isske. Hvis du ikke allerede har én, kan du købe den her hos kitchenone.dk

Tip 2: Tag de bagte muffins ud af bageformen med det samme og lad dem køle af på en bagerist (pas på, de er varme). Så undgår du, at der dannes kondensvand, som kan gøre kagerne og papirformene våde.

 

opskrift glutenfri bananmuffins
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Glutenfri bananmuffins

Saftige muffins med sprød topping
Forberedelse20 min
Bagetid:25 min
Samlet tid45 min
Ret: Kage
Antal: 12 stk
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Topping:

Bananmuffins:

Sådan gør du

  • Smelt smørret til topping og til dejen (altså 100 g smør i alt).
  • Rør de 25 gram smør sammen med farin og finthakkede valnødder. Sæt toppingen og resten af det smeltede smør til side.
  • Tænd ovnen på 175° C (over-/undervarme).
  • Mos bananerne, og pisk med brun farin og æg et minuts tid til luftigt. Bland de 75 g smelter, afkølet smør i sammen med kærnemælken.
  • Tilsæt de tørre ingredienser og grofthakkede valnødder, og rør sammen til en jævn dej.
  • Hæld straks dejen i 12 muffinsforme (det er supernemt med en mekanisk is-ske) og fordel toppingen ovenpå.
  • Sæt de glutenfri bananmuffins i ovnen og bag i 25-27 minutter. Check med et stegetermometer, at temperaturen er tæt på 95° (eller at der ikke hænger dej fast på et spyd eller en strikkepind).
  • Lad de nybagte glutenfri bananmuffins køle helt af på en bagerist, før du spiser dem.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

Del: