Glæd dig til en lækker antiinflammatorisk banankage. Bagt uden sukker og uden gluten, men fyldt med god smag og antiinflammatorisk styrke.
Sødet udelukkende med banan og honning, glutenfri og boostet med antiinflammatoriske fedtsyrer, kostfibre, mineraler og vitaminer … ja, det er svært at forestille sig, at der er tale om en kage. Men dét er der!
Opskriften er fra “Velsmurt Hjerne”.
Læs mere om bogen her.
Som mange af opskrifterne i Velsmurt Hjerne indeholder den antiinflammatoriske banankage mineralet magnesium, der er så vigtigt for kroppen, særligt i stressede perioder. I denne opskrift er det valnødderne, chokoladen, havren og kaffen, der bidrager med magnesium.
Den antiinflammatoriske banankage er desuden glutenfri. Det er vigtigt at sige, at gluten ikke i sig selv er usundt eller proinflammatorisk (med mindre du ikke tåler gluten, vel at mærke). Men ved at udskifte glutenholdigt hvedemel med glutenfri alternativer, giver det mulighed for at få langt mere næringsrige meltyper ind i banankagen, fx valnøddemel og havremel, der kommer med masser af gode fedtstoffer, kostfibre og vitaminer.
Cremen af avocado, kaffepulver og mørk chokolade er virkelig ned at lave. Nemmest er det at smelte chokoladen i en mikrobølgeovn – smelt den ad et par omgange på fx 20 sekunder. Mikroen kan også bruges til at blødgøre cremen, hvis den er svær at fordelen på banankagen. Blot et par sekunder i mikroen gør cremen blød og smidig at arbejde med.
Antiinflammatorisk banankage med kaffe-avocado-creme
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Ingredienser
- 2 bananer (store, modne bananer)
- 3 æg
- 75 g flydende honning < køb fx dette økologiske akaciehonning
- 1 tsk vaniljepulver < køb det fx her
- 50 g fuldkornsrismel
- 50 g havremel
- 50 g valnøddemel (fintblendede valnødder)
- 1 tsk loppefrøskaller, fintmalede < køb fx disse økologiske
- 1 tsk bagepulver
- 50 g rapsolie
Avocado-creme:
- 1 avocado (stor, moden)
- 2 tsk instant kaffepulver
- 50 g mørk chokolade 70% < køb det her
Pynt:
- friske bær
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180° C (varmluft).
- Mos bananerne med en gaffel. Hæld mosen i en stor røreskål sammen med æg, honning og vanilje. Pisk det luftigt med en elpisker i to minutter. Vend de tre slags mel, loppefrøskaller, bagepulver og rapsolie i.
- Smør en springform (diameter 20 cm) med lidt rapsolie. Hæld dejen i, sæt den i ovnen straks og bag den antiinflammatoriske banankage i 25 minutter. Lad kagen køle af og tag den ud af formen.
- Skrab kødet ud af avocadoen og mos det helt fint. Rør kaffepulveret i. Smelt chokoladen i mikrobølgeovn eller over vandbad, og rør den i, til cremen er helt glat. Smør cremen ud på den afkølede kage. Pynt med friske bær.
Video
Opskriften indeholder sponsorerede links.
Næringsindhold | pr. 100 g |
---|---|
Energi, kJ | 1.170 |
Energi, kcal | 280 |
Fedt, g | 16,1 |
– heraf mættede fedtsyrer, g | 3,0 |
Kulhydrat, g | 26,7 |
– heraf sukkerarter, g | 14,1 |
Kostfibre, g | 2,4 |
Protein, g | 6,1 |
Salt, g | 0,3 |