X

Antiinflammatorisk rissalat med savoykål og soltørret tomat

Del:
Rissalaten er meget velegnet som antiinflammatorisk madpakke med sine kraftfulde ingredienser. Foto: Andreas Mikkel Hansen

Lækker, mættende og ikke mindst antiinflammatorisk rissalat, der passer perfekt til både frokost på farten og som tilbehør til aftensmaden.

Det er et stærkt hold af råvarer, der har stillet op til denne rissalat … alle har de hver deres kraftfulde antiinflammatoriske effekt og supplerer hinanden – både i virkning og bestemt også i den lækre smag.

Grove fuldkornsris med masser af kostfibre, savoykål og edamamebønner fyldt med vitaminer og gavnlige plantestoffer – plus sunde fedtstoffer fra både valnødder og olivenolie og meget mere … Med andre ord end antiinflammatorisk rissalat, der kan en del mere end mange andre salater.

Opskriften er fra bogen “Velsmurt”.
Læs mere om bogen her.

Gør det nemt: Det er smart at koge ekstra ris til aftensmad og gemme lidt til madpakkesalaten dagen efter. Faktisk kan ris holde sig flere dage i køleskabet – husk blot, at de skal på køl kort tid efter kogning. Skal risene spises ved stuetemperatur, er det en god idé at blande dem godt sammen med dressingen – citronen holder dem friske og lækre.

Kog gerne risene aftenen før og sæt dem på køl med det samme. Udover at spare tid om morgenen er der en sundhedsgevinst: ved afkøling omdannes noget af stivelsen i risene til såkaldt “resistent stivelse”, der har samme gode egenskaber i vores tarme som kostfibre.

De soltørrede tomater bliver lækrest, hvis de blødgøres lidt, inden de spises. Det gøres nemt og smart ved at hakke dem fint og røre dem i dressingen. Skal du hav salaten med i madpakken, så lad tomaterne trække i dressingen, og vent med at hælde den på salaten indtil spisetid.

Skal den antiinflammatoriske rissalat være en del af aftensmaden, så lad tomaterne trække i dressingen, mens du koger risene.

Udskriv

Antiinflammatorisk rissalat med savoykål og soltørret tomat

Lækker, mættende og antiinflammatorisk madpakke
Ret Frokost, Madpakke
Køkken Asiatisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 2
Forfatter Simon/CookingClub

Ingredienser

  • ½ dl fuldkornsris (brug fx disse økologiske fuldkorns-basmatiris)
  • 100 g savoykål
  • 100 g edamamebønner, uden bælge (optøede)
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 50 g valnødder (kan fx købes her)

Dressing:

  • ½ citron, saft herfra
  • 4 spsk olivenolie (brug en god, koldpresset jomfruolivenolie)
  • salt
  • sort peber
  • 50 g soltørrede tomater (tørrede uden olie – køb fx disse økologiske)

Sådan gør du

  • Kog fuldkornsrisene efter anvisning på pakken og lad dem køle af.
  • Bland risene med fintstrimlet savoykål, edamamebønner, hakket persille og grofthakkede valnødder.
  • Ryst eller pisk en dressing af citronsaft, olivenolie og et drys salt og peber. Hak de soltørrede tomater fint og lad dem trække i dressingen, indtil madpakken skal spises.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

Indstillinger