Amerikanske mål i køkkenet

Del:
amerikanske mål vægt smør mel
Amerikanske mål … Hvor meget vejer en cup mel og en stick smør?

Få styr på amerikanske mål i opskrifter til bagning og madlavning … Hvor meget vejer en “cup”, hvor meget er en “stick” og hvor meget vejer en “ounce”?

Nedenfor får du svar på (næsten) alle spørgsmål om amerikanske mål og vægt i opskrifter til bagning og madlavning.

 

▶️ Omregning af vægt
▶️ Omregning af rummål (og den famøse “cup”)
▶️ Omregning af temperatur – fahrenheit > celcius > gas mark

 

Amerikanerne bruger flittigt en “cup” af både tørre og våde ingredienser i deres opskrifter. Men cup’en er et rummål, og til de tørre ingredienser er vi danske bagere mest vant til vægtmål. Så når en opskrift kræver 1 cup hvedemel, er man lidt på usikker grund.

 

 

Samtidig har vi den klassiske strid mellem vores metriske mål og amerikanernes pounds og ounces – det gælder også bagning og madlavning.

 

 

Og så er der temperaturene … amerikanske opskrifter bruger som regel Fahrenheit-grader, hvor vi tæller i Celcius-grader. Nogle angiver temperaturer til gas-ovne med “Gas mark”. Du kan finde en omregningstabel for amerikanske ovntemperaturer nederst på siden.

 

Eksternt link: Hos Kitchenone kan du købe et målebæger, der kan måle både cups og milliliter.

 

Amerikanske mål til bagning og madlavning

 

Amerikanske mål – Vægt:

1 ounce (oz) = 28 g (28,35 for at være præcis)
1 pound (lb) = 16 oz = 454 g

 

 

 

Amerikanske mål – Rummål:

De klassiske mål “teske” (på engelsk “teaspoon” eller “tsp”) og “spiseske” (“tablespoon” eller “tbsp”) er det samme i amerikanske og engelske opskrifter som i danske opskrifter.

Smør måles gerne i “sticks” – opkaldt efter formen på smørpakken. Men hvad vejer en stick smør så?
1 stick smør vejer 113 gram. 1 stick smør = 4 oz = 1/2 cup.

 

Amerikanske mål – den famøse “cup”:

Hvor meget er en cup? Ja, det afhænger af ingrediensen. 1 cup (US) = 2,37 dl, så spørgsmålet er, hvor meget den mængde af en given ingrediens vejer. Her er en stribe forskellige ingredienser.

 

Så meget vejer en cup af forskellige ingredienser:

1 cup vand vejer 236 gram

 

Så meget vejer en cup smør og andet fedt:

1 cup smør vejer ca 225 gram
1 cup olie vejer ca 225 gram
1 cup kokosmælk vejer ca 225 gram

 

Så meget vejer en cup yogurt og andre mejeriprodukter:

1 cup yogurt vejer 250 gram
1 cup mælk vejer ca 244 gram
1 cup flødeost vejer 225 gram (cream cheese)
1 cup revet parmesan-ost vejer 110 gram
1 cup ricotta-ost vejer 250 gram

 

Så meget vejer en cup mel og andre tørvarer:

1 cup mel vejer 125 gram
1 cup havregryn vejer 90 gram
1 cup kokosmel vejer 90 gram
1 cup salt vejer ca 265 gram (afhænger af typen – hér groft havsalt)
1 cup ris vejer 185 gram (ukogt)
1 cup kakao vejer 100 gram
1 cup majsstivelse (Maizena) vejer 125 gram

 

Så meget vejer en cup sukker og andre søde sager:

1 cup sukker vejer 200 gram (granulated sugar)
1 cup brun farin vejer ca 220 gram (dark brown soft sugar)
1 cup flormelis vejer 125 gram (icing sugar)
1 cup ahornsirup vejer 340 gram
1 cup honning vejer 340 gram
1 cup dadler vejer 225 gram (hele med sten)
1 cup chokolade vejer ca. 175 gram (som chokoladeknapper eller grofthakket chokolade)

 

Så meget vejer en cup mandler og andre nødder:

1 cup mandler vejer 140 gram
1 cup valnødder vejer 100 gram
1 cup hasselnødder vejer 150 gram
1 cup cashewnødder vejer 150 gram
1 cup pekannødder vejer 100 gram
1 cup pinjekerner vejer 135 gram
1 cup peanuts vejer 150 gram

 

Så meget vejer en cup mandelmel og andre nøddeprodukter:

1 cup mandelmel vejer ca 96 gram
1 cup valnøddemel vejer ca 90 gram
1 cup hasselnøddemel vejer ca 100 gram
1 cup peanutbutter vejer ca 250 gram

 

Eksternt link: Magasinet Spis Bedre har lavet en god liste med omregninger fra dl til gram.

 


 

Ovntemperaturer:

Fahrenheit Celcius Gas Mark
250° 120° ½
275° 135° 1
300° 149° 2
325° 162° 3
350° 176° 4
375° 190° 5
400° 204° 6
425° 218° 7
450° 232° 8
475° 246° 9
500° 260° 10

 

Eksternt link: Amerikanske traditionaloven.com har lavet en smart omregner til mange forskellige ingredienser.

 

Del: