Amerikanske mål i køkkenet

Del opskriften:
amerikanske mål vægt smør mel
Amerikanske mål … Hvor meget vejer en cup mel og en stick smør mon?

Amerikanske mål i opskrifter til bagning og madlavning kan være ret forvirrende … Hvor meget er en “cup”, en “stick” og en “ounce”?

Amerikanerne bruger flittigt en “cup” af både tørre og våde ingredienser i deres opskrifter. Men cup’en er et rummål, og til de tørre ingredienser er vi danske bagere mest vant til vægtmål. Så når en opskrift kræver 1 cup hvedemel, er man lidt på usikker grund.

Havregrynskage med marengs opskrift video

 

Opskrift: Havregrynskage med marengs. Hurtig at bage … glutenfri … smager helt uimodståeligt!

 

Samtidig har vi den klassiske strid mellem vores metriske mål og amerikanernes pounds og ounces – det gælder også bagning og madlavning. Og så er der lige temperatur … amerikanske opskrifter bruger som regel Fahrenheit-grader i modsætning til vores Celcius-grader. Nogle angiver temperaturer til gas-ovne med “Gas mark”.

Nedenfor får du svar på (næsten) alle spørgsmål om amerikanske mål og vægt i opskrifter til bagning og madlavning.

 

Eksternt link: Hos bagetid.dk kan du købe et smart digitalt målebæger, der kan måle både cups, ounces og mililiter.

 

Amerikanske mål til bagning og madlavning

 

Amerikanske mål – Vægt:

1 ounce (oz) = 28 g (28,35 for at være præcis)
1 pound (lb) = 16 oz = 454 g

 

Amerikanske mål – Rummål:

De klassiske mål “teske” (på engelsk “teaspoon” eller “tsp”) og “spiseske” (“tablespoon” eller “tbsp”) er det samme i amerikanske og engelske opskrifter som i danske opskrifter.
Smør måles gerne i “sticks” – opkaldt efter formen på smørpakken.
1 “stick” smør = 4 oz = 1/2 cup = 113 g.

 

Nutella brioche stjerne-kage fuldkorn

 

Prøv også: Nutella brioche med fuldkorn … så nemt kan du selv lave den imponerende stjernekage!

 

Amerikanske mål – den famøse “cup”:

1 cup = 2,5 dl

Så meget vejer en cup af forskellige ingredienser:
1 cup smør = ca. 225 g
1 cup mel = 125 g
1 cup havregryn = 90 g
1 cup sukker = 200 g
1 cup flormelis (icing sugar) = 125 g
1 cup chokoladeknapper/grofthakket chokolade = ca. 175 g
1 cup yogurt = 250 g
1 cup flødeost = 225 g
1 cup revet parmesan-ost = 110 g
1 cup ricotta-ost = 250 g

 

Eksternt link: Magasinet Spis Bedre har lavet en god liste med omregninger fra dl til gram.

glutenfri jul

 

Glutenfri jul: Glutenfri vaniljekranse – den helt rigtige smag – uden gluten!

 

Ovntemperaturer:
Fahrenheit Celcius Gas Mark
275° 135° 1
300° 149° 2
325° 162° 3
350° 176° 4
375° 190° 5
400° 204° 6
425° 218° 7
450° 232° 8
475° 246° 9
500° 260° 10

 

Eksternt link: Amerikanske traditionaloven.com har lavet en smart omregner til mange forskellige ingredienser.

 

glutenfri jul

 

Glutenfri jul: Glutenfri konfektkage med karamel og marcipan!

 

Del opskriften: