Amerikanske mål i køkkenet

amerikanske mål vægt smør mel
Amerikanske mål … Hvor meget vejer en cup mel og en stick smør mon?

Amerikanske mål kan være ret forvirrende … Hvor meget er en “cup”, en “stick” og en “ounce”?

Amerikanerne bruger flittigt en “cup” af både tørre og våde ingredienser. Men cup’en er et rummål, og til de tørre ingredienser er vi danske bagere mest vant til vægtmål. Så når en opskrift kræver 1 cup hvedemel, er man lidt på usikker grund.

Samtidig har vi den klassiske strid mellem vores metriske mål og amerikanernes pounds og ounces. Og så er der lige temperatur … amerikanske opskrifter bruger som regel Fahrenheit-grader i modsætning til vores Celcius-grader. Nogle angiver temperaturer til gas-ovne med “Gas mark”. Nedenfor får du svar på det hele.

 

Kom i gang med bageriet: Masser af lækre – og lidt sundere – kager.

 

Amerikanske mål – Vægt:

1 ounce (oz) = 28 g (28,35 for at være præcis)
1 pound (lb) = 16 oz = 454 g

 

Amerikanske mål – Rummål:

De klassiske mål teske og spiseske er det samme i USA som i Danmark.
1 “stick” smør = 113 g

 

Amerikanske mål – den famøse “Cup”:

1 cup = 2,5 dl

Så meget vejer en cup af forskellige ingredienser:
1 cup smør = ca. 225 g
1 cup mel = 125 g
1 cup havregryn = 90 g
1 cup sukker = 200 g
1 cup flormelis (icing sugar) = 125 g
1 cup chokoladeknapper/grofthakket chokolade = ca. 175 g
1 cup yogurt = 250 g
1 cup flødeost = 225 g
1 cup revet parmesan-ost = 110 g
1 cup ricotta-ost = 250 g

 

Eksternt link: Magasinet Spis Bedre har lavet en god liste med omregninger fra dl til gram.

 

Ovntemperaturer:
Fahrenheit Celcius Gas Mark
275° 135° 1
300° 149° 2
325° 162° 3
350° 176° 4
375° 190° 5
400° 204° 6
425° 218° 7
450° 232° 8
475° 246° 9
500° 260° 10

 

Eksternt link: Amerikanske traditionaloven.com har lavet en smart omregner til mange forskellige ingredienser.
Del opskriften: