Nemme glutenfri kager

Del opskriften:

Nemme opskrifter på naturligt glutenfri kager, der både ligner og smager som de “almindelige” kager.

Leder du efter nemme opskrifter på lækre kager uden hvedemel, så er du kommet til rette sted. Uanset om du lever med cøliaki, har glutenallergi eller blot vil undgå gluten i dine kager, så er der altid masser af nemme opskrifter i CookingClub.

Skønne, saftige glutenfri kager bagt med naturligt glutenfri mel som fx rismel, havremel og boghvedemel, fremfor industrielt fremstillede glutenfri meltyper, hvor gluten bliver vasket ud af hvedemelet.

CookingClubs glutenfri kager er ikke bare bagt uden hvede eller andre glutenholdige meltyper. Der er også tænkt over sundheden i opskrifterne, fx ved at bruge glutenfrit fuldkornsmel, mindre sukkermængder eller sunde fedtstoffer i stedet for smør.

Det behøver ikke være svært at bage glutenfri kager. Alle opskrifterne er nemme at lave og med så få og så lettilgængelige ingredienser som muligt. På mange af opskrifterne finder du oven i købet videoer, så du kan se præcist, hvordan de glutenfri kager skal bages.

Her får du opskrifterne på tre af de mest populære glutenfri kager på cookingclub.dk:

Glutenfri kage nr. 1: Choko-banankage

Choko-banankage glutenfri banankage opskrift
En saftig glutenfri banankage med masser af chokoladesmag …og så ser den knaldgodt ud på kagebordet.

Herhjemme kalder vi den “Malles choko-banankage”. Det var nemlig familiens yngste, der fandt på at hælde smeltet chokolade i dejen, i stedet for at smøre det på toppen af kagen.

Opskrift: Choko-banankage.

Chokolade i en glutenfri banankage er ikke usædvanligt, men som regel er det hakket eller smeltet som pynt på toppen. Den smeltede mørke chokolade giver her en virkelig velsmagende dybde til banansmagen.

 

Glutenfri kage nr. 2: Havregrynskage med marengs

Havregrynskage med marengs glutenfri video opskrift
Havregrynskagen er både nem og hurtig at lave og smager fantastisk.

Det er ikke nødvendigvis de mest komplicerede kageopskrifter, der bliver til de lækreste kager … Her er det blot fem ingredienser: Æg, sukker, smør, havregryn og en håndfuld mandler. Mere skal der ikke til for at bage denne uimodståelige glutenfri havregrynskage.

Opskrift: Havregrynskage med marengs.

Jeg har brugt hakkede mandler på toppen af marengsen, men hasselnødder, valnødder, pekannødder, peanuts eller pistaciekerner (også gerne saltede) er også helt oplagte at bruge. Måske endda flere slags nødder på én gang.

 

Glutenfri kage nr. 3: 250 dollar chocolate chip cookies

250 dollar cookie cookies glutenfri
Hold godt styr på dine 250 dollar cookies – de bliver revet væk!

Disse cookies er inspireret af den amerikanske vandrehistorie – eller urban legend – hvor en forbavset cafégæst bliver opkrævet 250 dollars for en cookie-opskrift, og som hævn deler den med hele verden.

Opskrift: Chocolate chip cookies.

Dette er min udgave af de skønne 250 dollar cookies. Med lidt mindre sukker, god mørk chokolade – og så er den helt uden gluten. Melet er nemlig 100% fuldkornsrismel. Og den hér opskrift må du dele lige så vildt du vil 🙂

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

 

Del opskriften: