Nemme glutenfri kager

Del:

Nemme opskrifter på naturligt glutenfri kager, der både ligner og smager som de “almindelige” kager.

Leder du efter nemme opskrifter på lækre kager uden hvedemel, så er du kommet til rette sted. Uanset om du lever med cøliaki, har glutenallergi eller blot vil undgå gluten i dine kager, så er der altid masser af nemme opskrifter i CookingClub.

Skønne, saftige glutenfri kager bagt med naturligt glutenfri mel som fx rismel, havremel og boghvedemel, så du kan undgå de industrielt fremstillede glutenfri meltyper, hvor gluten bliver vasket ud af fx hvedemelet.

CookingClubs glutenfri kager er ikke bare bagt uden gluten. Der er også tænkt over sundheden i opskrifterne, fx ved at bruge glutenfrit fuldkornsmel, skære ned på sukkermængderne eller bruge sunde fedtstoffer (som raps- og olivenolie) i stedet for smør.

Det behøver ikke være svært at bage glutenfri kager. Alle opskrifterne er nemme at lave og grundigt beskrevet trin for trin. På mange af opskrifterne finder du oven i købet videoer, så du kan se præcist, hvordan de glutenfri kager skal bages.

Ingredienserne er så få og så lettilgængelige som muligt, uden at det går ud over den gode smag. Hvis en ingrediens ikke fås i dit lokale supermarked, får du link til en netbutik, der sælger den. Så bliver det ikke nemmere.

Her får du opskrifterne på de tre absolut mest populære glutenfri kager på cookingclub.dk:

Glutenfri kage nr. 1: Havregrynskage med marengs

Havregrynskage med marengs glutenfri video opskrift
Havregrynskagen er både nem og hurtig at lave og smager fantastisk.

Det er ikke nødvendigvis de mest komplicerede kageopskrifter, der bliver til de lækreste kager … Her er det blot fem ingredienser: Æg, sukker, smør, havregryn og en håndfuld mandler. Mere skal der ikke til for at bage denne uimodståelige glutenfri havregrynskage.

Opskrift: Havregrynskage med marengs.

Mere end 100.000 har læst opskriften på havregrynskage med marengs, men jeg tror nu, at den er blevet bagt endnu flere gange end det …

 

Glutenfri kage nr. 2: Choko-banankage

Choko-banankage glutenfri banankage opskrift
En saftig glutenfri banankage med masser af chokoladesmag …og så ser den knaldgodt ud på kagebordet.

Nogle gange opstår de bedste ting ved en fejl. Da familiens yngste bager skulle bage en banankage, hældte han den smeltede chokolade i dejen i stedet for at smøre det på toppen af den færdigbagte kage. Resultatet var fantastisk. Derfor kalder vi herhjemme kagen for “Malle’s choko-banankage”.

Opskrift: Choko-banankage.

Chokolade i en glutenfri banankage er ikke usædvanligt, men som regel er det hakket eller smeltet som pynt på toppen. Den smeltede mørke chokolade giver her en virkelig velsmagende dybde til banansmagen og ekstra saftighed til kagen.

 

Glutenfri kage nr. 3. Havregrynscookies

Havregrynscookies glutenfri
Skønne, sprøde havregrynscookies – helt uden hvedemel.

Havregryn smager jo i sig selv ganske godt (i modsætning til hvedemel, der smager ret fesent), og den gode smag går igen i disse nemme havregrynscookies.

Opskrift: Havregrynscookies.

Her er de bagt med masser af god mørk chokolade og med pekannødder, men der er frit valg på nøddehylden, så at sige: Hasselnødder, valnødder, mandler, saltede peanuts … alle sammen giver skøn smag og bid i en cookie.

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

 

Del: