X

Tortilla-wraps med hellefisk og guacamole

Del:
Wraps med hellefisk er den perfekte antiinflammatoriske madpakke. Foto: Andreas Mikkel Hansen

Spark antiinflammatorisk styrke i din madpakke med disse lækre hjemmelavede wraps.

Wraps er en dejlig afveksling til rugbrødsmadderne. Disse fuldkorns tortilla-wraps er hjemmebagte med fuldkornsmel og pakket med skønne antiinflammatoriske ingredienser.

Hellefisk er et relativt ukendt medlem af klubben “De fede fisk”, der også tæller laks, sild, makrel og ørred. De fede fisk er takket være deres høje indhold af Omega-3-fedtsyrer helt afgørende elementer i den antiinflammatoriske kost. Hellefisken ligger højt på listen over Omega-3-mængde og kan oven i købet den prale med en god portion D-vitamin.

Tortilla-wraps’ene – eller pandekagerne, om man vil – er bagt med en blanding af rugmel og Hvid Fuldkornshvedemel. Den Hvide Hvede er fint som almindeligt hvedemel, men 100% fuldkorn og dermed masser af gavnlige kostfibre.

Opskriften er fra “Velsmurt Hjerne”.
Læs mere om bogen her.

Glutenfri tortilla-wraps:

Du kan sagtens bage tortilla-wraps uden gluten. Bland 50 g majsmel, 25 g fuldkornsrismel, ½ tsk fintmalede loppefrøskaller, ½ tsk bagepulver og 1 dl lunt vand.
Fremgangsmåden er den samme som ved de almindelige tortilla-wraps (se nedenfor). Hvis dejen er svær at rulle ud, så hjælper det gerne at gøre det mellem to stykker bagepapir.

Tip: Palmekålen kan være svær at finde uden for sæsonen, men kan erstattes med grønkål eller andre kåltyper.

Udskriv

Wrap med hellefisk og guacamole

Antiinflammatorisk madpakke
Ret Frokost, Madpakke
Køkken Dansk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 2
Kalorier 425kcal
Forfatter Simon/CookingClub

Ingredienser

Tortilla-wraps:

Guacamole:

Fyld:

  • 100 g røget hellefisk
  • 3 blade palmekål
  • ½ tomat

Sådan gør du

Tortilla-wraps:

  • Bland mel og bagepulver i en røreskål. Tilsæt vandet og ælt dejen sammen. Juster med lidt vand eller mel, så du har en dej, der akkurat ikke klistrer.
  • Del dejen i to stykker. Rul dem tyndt, tyndt ud med en kagerulle – under 1 mm's tykkelse – på et let meldrysset bord. Hvis det driller, så rul dem ud mellem to stykker bagepapir.
  • Smør en smule olivenolie på en teflonpande og bag tortillaerne ca 1 minut på hver side. Pak dem ind i et rent viskestykke, så snart de er færdige. Så de holder sig lune og bliver bløde.

Guacamole:

  • Mos avocadoen og bland den med fintrevet hvidløg, fintrevet gurkemejerod, limesaft og krydderierne.
  • Fjern kernerne fra den halve tomat, skær den i fine tern og vend dem i guacamolen.

Saml en wrap:

  • Smør en bred stribe guacamole tværs hen over midten af tortillaerne, læg en skive hellefisk, fintstrimlet palmekål og tomat i tynde skiver på, rul wrappen stramt sammen og pak den ind.

Noter

Low-FODMAP: Avocado: Max 30 g pr. portion. Hvidløg: Erstat med 1 spsk purløg. Tortilla-wraps: Se opskrift på glutenfri tortilla-wraps ovenfor.

Opskriften er fra bogen "Velsmurt Hjerne" om antiinflammatorisk kost.

Nutrition

Calories: 425kcal | Carbohydrates: 49g | Protein: 15g | Fat: 22g | Fiber: 12g

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Næringsindhold pr. 100 g
Energi, kJ 1.778
Energi, kcal 425
Fedt, g 22
Kulhydrat, g 49
Kostfibre, g 12
Protein, g 15
Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

Indstillinger