X

Antiinflammatoriske squashfrikadeller med rød peber-salat

Del:
Server de antiinflammatoriske squashfrikadeller med masser af rød peber-salat og en god skefuld persilleaïoli. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Vegetariske frikadeller lavet af masser af friske grøntsager og fuldkorn. Uden kød, men fyldt med sundhed og velsmag.

Det er såmænd ikke, fordi en squash rummer særlig stor antiinflammatorisk styrke i sig selv. Skrællen rummer nogle gode sager, men indholdet er som agurken hovedsageligt vand. Til gengæld er den grønne grøntsag (nåja, biologisk set er squash faktisk et bær …) fremragende som smagsneutralt fyld – og er så at sige kødet i disse squashfrikadeller.

Den antiinflammatoriske kraft kommer snarere fra løg, persille og fuldkornet i havre og rug. Og så fra de store mængder rød peberfrugt i salaten. Plus naturligvis fra de sunde fedtstoffer og hvidløget i aïolien.

Hvad er “god mayonnaise”?

Det er en mayonnaise, der er lavet på raps- eller olivenolie, æg, eddike, sennep, lidt salt og til nød en knivspids sukker. Og nichts weiter. Hold dig fra produkter, der indeholder emulgatorer og/eller andre unødige tilsætningsstoffer.
Økologi er ikke nødvendigvis en garanti for antiinflammatorisk kvalitet, så læs grundigt på emballagen – eller rør din mayonnaise selv af 1 æggeblomme, 1 tsk dijonsennep, ½ tsk æbleeddike og 1 knsp salt, der piskes op med 1,5 dl rapsolie.

“Forbered” og “Gem”

I bogen “Anti-inflammatorisk Topform på 4 uger” indgår alle opskrifterne i en fire ugers madplan. Derfor er der bogen fyldt med tips til praktisk planlægning og til at bruge overskud af maden fra ét måltid til et andet:

FORBERED: Farsen til squashfrikadellerne kan sagtens laves aftenen før og trække på køl natten over, hvis det passer din tid bedre.

GEM: Gem fire squashfrikadeller til frokost i morgen. Læg dem på køl straks efter tilberedning.

Udskriv

Squashfrikadeller med rød peber-salat

Lækre og saftige frikadeller sprængfyldt med grøntsager
Køkken Dansk
Diet Vegetarian
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 2
Forfatter Simon/CookingClub

Ingredienser

Squashfrikadeller:

  • 500 g squash (ca 2 store squash)
  • 2 gulerødder
  • ½ rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 2 æg
  • 100 g havregryn
  • 50 g rugmel (eller andet fuldkornsmel)
  • 1 tsk salt
  • sort peber
  • 3 spsk rapsolie

Rød peber-salat:

  • 2 stk rød peberfrugt
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 2 spsk friskhakket dild
  • ½ rødløg
  • 75 g feta

Persilleaïoli:

  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille (krus- eller bredbladet)
  • 50 g mayonnaise (af god kvalitet – se ovenfor)
  • salt
  • sort peber

Sådan gør du

Squashfrikadeller:

  • Riv de to squash fint på et rivejern og vrid så meget af væden ud, som du kan, i en sigte. Riv også gulerødderne fint og bland med squashen i en røreskål.
  • Hak løg, hvidløg og persille fint og bland i. Rør det til en frikadellefars med æg, havregryn, mel, salt og rigeligt peber. Farsen kan sagtens laves aftenen før og trække på køl natten over.
  • Varm rapsolien op til middel varme i en stegepande. Steg 12 frikadeller, til de er gyldne og sprøde, 9-10 minutter på hver side. (Læg fire af dem på køl med det samme og brug dem til frokost i morgen.)

Rød peber-salat:

  • Fjern stilk og kerner fra peberfrugten og skær resten i små tern. Hak persillen groft. Hak dild og rødløg fint. Rør salaten sammen med smuldret feta.

Persilleaïoli:

  • Rør aïolien af finthakket, revet eller presset hvidløg, finthakket persille og mayonnaise. Krydr med lidt salt og peber.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

Indstillinger