X

Rissalat med avocado og kylling

Del:
Server den kølige rissalat i et højt glas – med lidt godt fuldkornsbrød til. Foto: Jakob Valling.

Kylling og ris lyder måske ikke som noget særligt, men i denne rissalat får the usual suspects selskab af mango, avocado og koriander.

Syrlig mango, fed avocado, saftig kylling og sprøde vilde ris. Sammensætningen giver en anderledes og virkelig lækker forret – der endda er ret hurtig at tilberede. Perfekt til en sommermiddag … eller alle de andre dage, hvor man trænger til lidt sommerfornemmelser.

Rissalaten serveres kold og skal trække en times tid på køl, men kan sagtens stå et par timer, så du kan forberede retten i god tid.

Og den friske koriander kan naturligvis erstattes af persille, hvis du insisterer … God fornøjelse!

Hvordan skærer man en mango?

Start med at skære en smule af bunden af mangoen, så den kan stå “oprejst”. Skær derefter ned langs stenen – den mærkes ret tydelig under kniven – på begge sider, så du får to næsten-halvdele. Nu kan du snitte frugtkødet i tern, mens det stadig sidder i skallen. Skrab til sidst mangeternene ud med en ske. Voila! Slutte af med at skære resterne af frugtkødet fra kanterne af stenen.

Udskriv

Rissalat med avocado, mango og kylling

Frisk og lækker salat med vilde ris
Ret Forret, Frokost, Salat
Køkken Hawaiian
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Køletid 1 time
Samlet tid 2 timer 10 minutter
Antal 4
Forfatter Simon/CookingClub

Ingredienser

  • 100 g vilde ris < køb fx disse økologiske vilde ris
  • 2 stk kyllingebryst
  • 2 spsk olivenolie < køb fx denne jomfru-olivenolie
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk sort peber
  • 1 rødløg
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • ½ lime, saft herfra
  • 1 håndfuld frisk koriander

Sådan gør du

  • Skyl de vilde ris, og kog dem ca. 35 min i letsaltet vand. Hæld derefter risene op i en sigte, og lad dem dryppe og køle helt af.
  • Pensl kyllingen med lidt af olien, krydr med halvdelen af saltet og rigelig peber. Steg ved lav varme i ca. 10-12 minutter på hver side. Lad dem køle af så de er til at røre ved. Skær fileterne ud i tern på ca. 2 x 2 cm.
  • Skræl mangoen, halver den, fjern stenen, og skær kødet i små tern. Halver avocadoen, fjern stenen, tag kødet ud af skallen, og skær det i tern. Pil og hak rødløget fint.
  • Bland ris, kylling, løg, mango, limesaft, koriander, resten af olien og resten af saltet og peberet i en skål.
  • Sæt rissalaten på køl i en time før servering. Den kan godt stå et par timer, så du kan tilberede den i god tid.

Noter

Rissalat med avocado og kylling er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Honolulu Marathon. Læs mere om bogen.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

Indstillinger