Skyl de vilde ris, og kog dem ca. 35 min i letsaltet vand. Hæld derefter risene op i en sigte, og lad dem dryppe og køle helt af.
Pensl kyllingen med lidt af olien, krydr med halvdelen af saltet og rigelig peber. Steg ved lav varme i ca. 10-12 minutter på hver side. Lad dem køle af så de er til at røre ved. Skær fileterne ud i tern på ca. 2 x 2 cm.
Skræl mangoen, halver den, fjern stenen, og skær kødet i små tern. Halver avocadoen, fjern stenen, tag kødet ud af skallen, og skær det i tern. Pil og hak rødløget fint.
Bland ris, kylling, løg, mango, limesaft, koriander, resten af olien og resten af saltet og peberet i en skål.
Sæt rissalaten på køl i en time før servering. Den kan godt stå et par timer, så du kan tilberede den i god tid.
Rissalat med avocado og kylling er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Honolulu Marathon. Læs mere om bogen.