X

Antiinflammatorisk rabarbertrifli med vaniljecreme

Del:
Lag på lag af velsmag og antiinflammatorisk sundhed i den lækre rabarbertrifli. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Nyd den klassiske sommerdessert med en perlerække af skønne og sunde ingredienser.

Der er for alvor dømt sommer, når den klassiske dessert rabarbertrifli kommer på bordet. Men hvor den ofte tilberedes med store mængder sukker, smør og fløde, er denne antiinflammatoriske trifli anderledes sund … men ikke desto mindre uimodståelig lækker.

Opskriften er fra “Velsmurt Hjerne”.
Læs mere om bogen her.

Rabarberne bliver sjældent rost for deres sundhed, men faktisk indeholder de røde stængler pænt med kostfibre og c-vitamin. Den røde farve kommer fra såkaldte anthocyaniner – det er den type antioxidanter, der også giver farve til fx hindbær og mørke blommer.

Frugtgrøden, der indgår i denne rabarbertrifli, er altså et godt mix af de gode anthocyaniner, der har antiinflammatorisk effekt og beskytter din krop mod en lang række skader og sygdomme.

En rabarbertrifli er opbygget lag på lag af rabarbergrød, knas og creme. Det knasende lag i denne udgave er ristede nødder, der bidrager til den sunde dessert med deres enkeltumættede fedtsyrer (MUFA). Du kan bruge hasselnødder, mandler, valnødder, pekannødder eller hvad du har. Jo flere forskellige nødder, jo lækrere.

Det tredje lag er vaniljecremen. Normalt er det en fed creme med piskefløde. Her er cremen baseret på probiotisk yogurt fyldt med mælkesyrebakterier, der gavner dit tarmsystem. Jeg har brugt A38, men alle med acidophilus kan bruges.

Tip: Rabarbertrifli er en nem dessert til gæster – bestanddelene til triflien kan snildt forberedes et par dage før og hurtigt lægges sammen umiddelbart før den skal serveres.

Udskriv

Rabarbertrifli med ristede nødder og vaniljecreme

Klassisk sommerdessert med antiinflammatorisk styrke
Køkken Dansk
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 2
Forfatter Simon/CookingClub

Ingredienser

Rabarbertrifli:

  • 150 g rabarber (friske eller frosne)
  • 1 blomme (stor og mørkeblå – ca 60 g frugtkød)
  • 50 g hindbær (friske eller frosne)
  • 2 spsk flydende honning < køb fx denne økologiske fra Biogan
  • ½ tsk vaniljepulver

Nøddecrunch:

  • 75 g nødder (fx pekan, valnød, hasselnød og/eller mandler)

Vaniljecreme:

Pynt:

Sådan gør du

  • Skær rabarber i små skiver, fjern stenen fra blommen, skær den i kvarter, og hæld begge dele i en lille kasserolle.
  • Tilsæt hindbær, honning og vaniljepulver. Kog op og lad det simre på lavt blus under omrøring. Giv det 15 minutter, eller til blommen næsten er kogt ud. Lad frugtgrøden køle helt af.
  • Hak nødderne groft og rist dem et par minutter på en tør stegepande, til de er lysebrune, men ikke brændte.
  • Rør en creme af A38 eller Cultura, vanilje og honning. Læg triflien i lag i høje glas: nødder, frugt, creme, nødder, frugt, creme.
  • Slut af med et drys groftrevet mørk chokolade og flere nødder.

Noter

Low-FODMAP: Blomme: Max 5 g pr person, suppler evt med 20 g mørke kirsebær pr person, eller vælg blå druer i stedet for blomme. Honning: Erstat med ahornsirup. Cultura: Erstat med laktosefri yoghurt. Mandler: Max 12 g pr person. Hasselnød: Max 15 g pr person.

Opskriften er fra bogen "Velsmurt Hjerne" om antiinflammatorisk kost.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

Indstillinger