Ovnstegte sild – rollmops – med sprøde grøntsager

Del:
Ovnstegte sild antiinflammatorisk opskrift rollmops
Rullede ovnstegte sild fyldt med grøntsager. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Ovnstegte sild lige til at sætte på frokostbordet – både til påske, jul og alle de andre dage.

Kombinationen af møre sildefileter og sprøde grøntsager i den syrlige lage er simpelthen fantastisk. Særligt, mens de ovnstegte sild er lune og gerne på en skive frisk rugbrød. Med sildefileter, ingefær, løg, porre, rød peberfrugt (og ikke mindst det grove rugbrød) er der tale om en solid antiinflammatorisk frokost.

De ovnstegte sild kan også spises kolde. De holder sig fint et par dage på køl, og kan således med fordel laves dagen før servering.

 

 

Sild hører ligesom fx laks, ørred og makrel til de fede fisk. Det betyder, at de er en fremragende kilde til omega-3-fedtsyrer, der hjælper med at reducere inflammation i kroppen. Bare 100 gram sild giver dig så godt som en hel dagsration af de sunde fedtsyrer.

 

 

Rollmops er normalt marineret, men kommer her i en ovnbagt version. Ovnbagningen sparer tilberedningstid, så retten er klar efter blot 45 minutters bagetid.

Opskriften bruger ferske sildefileter og du vælger selv, om du vil bruge friske sild fra fiskehandleren eller frosne sild fra supermarkedets frysedisk. Feinsmeckere kan nok smage forskel, men indholdet af det sunde fedt er det samme. Bruger du frosne fileter, skal du dog huske at tø dem op før de skal tilberedes.

 

 

Hvorfor hedder det “Rollmops”?

Rollmops er en traditionel tysk specialitet. En sildefilet rulles om løg, syltede agurker, sennep og krydderier. Den rullede sild marineres i en eddikebaseret lage med krydderier som peberkorn, laurbærblade og løg. Rollmops er en delikatesse til frokost, som forret eller snack. Den syrlige smag og sildens fyldige tekstur gør den til en karakteristisk del af tysk madkultur, og den nydes ofte sammen med rugbrød.

 

Ovnstegte sild antiinflammatorisk opskrift rollmops
Udskriv
5 fra 1 stemme

Ovnstegte sild – rollmops

Den tyske klassiker opgraderet med antiinflammatorisk styrke
Forberedelse30 minutter
Tilberedning45 minutter
Samlet tid1 time 15 minutter
Ret: Frokost
Antal: 2
Energi: 421kcal
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

  • 400 g sildefileter (friske eller optøede)
  • 2 spsk kapers
  • ½ porre
  • 1 gulerod
  • ½ rød peberfrugt
  • 1 rødløg
  • 3 tsk dijonsennep
  • 3 tsk friskrevet ingefær
  • 1 potte frisk dild

Lage:

Sådan gør du

  • Start med lagen: Bland ingredienserne i en kasserolle og kog op. Lad lagen simre på laveste blus, mens du forbereder silderullerne.
  • Hak kapersene fint. Skær porre, gulerod og peberfrugt i tynde stave, ca. 5 cm lange. Skær rødløget i tynde både.
  • Tænd ovnen på 150 grader (varmluft).
  • Fjern evt. rygfinne fra sildefileterne, fold dem ud og del dem på langs.
  • Smør sennep på indersiden og drys et lag kapers og ingefær på. Læg grøntsager og dild i den ene ende og rul med skindsiden udad. Hold rullerne sammen med et lille træspyd eller en kødnål.
  • Placer rullerne i et ovnfast fad og hæld den varme lage over. Læg låg på eller dæk med alufolie. Sæt fadet i ovnen og bag silderullerne 45 minutter.
  • Spis de ovnstegte sild lune, f.eks. på et stykke ristet rugbrød. Eller sæt dem på køl i lagen og spis dem kolde - de holder sig fint et par dage tildækket i køleskabet.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Del: