Avocado og æg med salsa verde

Del opskriften:
opskrift antiinflammatorisk morgenmad avocado æg topform
Den antiinflammatoriske morgenmad er egentlig ret simpel, men ligner et festmåltid. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Start din dag med antiinflammatorisk morgenmad fyldt med sundt fedt, kostfibre og grønne antioxidanter.

Det grønne springer straks i øjnene. De mange krydderurter i salsa verde (spansk for “grøn sauce”) tilfører både smag og antiinflammatorisk styrke. Den kan laves af alle slags grønne krydderurter – og gerne mange forskellige (men har du bare et par stykker, så er det også rigeligt).

 

 

Avocado står højt på listen over antiinflammatoriske madvarer. Det skyldes avocadoens store indhold af sunde, enkeltumættede fedtsyrer, antioxidanter og kostfibre. At avocado også mætter solidt, gør den perfekt til morgenmad og lægger en god bund for din dag.

Har du tid og mod, så eksperimentér gerne med udskæringen og anretningen af avocadoen. Skåret i ultratynde skiver, kan en avocado foldes som en vifte eller den flotteste blomst. Det kræver lidt øvelse, men resultatet er både imponerende og appetitvækkende. Madbanditten Jane Faerber har lavet en fin guide til avocadoblomster.

 

 

Hvor længe skal man stege et spejlæg?

Hvis du – som jeg – foretrækker en blød, smilende æggeblomme, skal ægget ikke have særlig lang tid på panden. Mit bedste trick er at stege ægget ved mellem varme i et minut, vende det og så slukke for blusset med det samme. Stegepandens eftervarme vil stege æggehviden færdig, mens blommen stadig er lækker og let flydende.

Kan du bedst lide en fastere æggeblomme, så lad ægget stege et minut på begge sider, før du tager panden af varmen.

 

 

“Forbered” og “Gem”

I bogen “Anti-inflammatorisk Topform på 4 uger” indgår alle opskrifterne i en fire ugers madplan. Derfor er der bogen fyldt med tips til praktisk planlægning og til at bruge overskud af maden fra ét måltid til et andet. Til den antiinflammatoriske morgenmad med æg og avocado ser tipsene således ud:

FORBERED: Tilbered salsa verden aftenen før og opbevar den på køl. Så er din morgenmad klar på ingen tid.

GEM: Smid ikke de pressede citrusfrugter ud. Skallen kan stadig rives og bruges. Gem dem i en opbevaringsboks i køleskabet.

 

opskrift antiinflammatorisk morgenmad avocado æg topform
Udskriv
0 fra 0 stemmer

Avocado og æg med salsa verde

Antiinflammatorisk mæthed fra morgenstunden
Forberedelse15 min
Tilberedning5 min
Samlet tid20 min
Antal: 2 personer
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

  • 2 skiver kernerugbrød
  • 2 æg
  • 1 avocado

Salsa verde:

  • 1 forårsløg
  • 1 grøn chili, stærk (fx jalapeño)
  • 1 håndfuld krydderurter (gerne blandede, fx koriander, basilikum, persille, brøndkarse og mynte)
  • 2 tsk friskrevet ingefær
  • ½ lime, saft herfra
  • 1 drys salt
  • sort peber

På toppen:

Sådan gør du

  • Varm en stegepande op til mellem varme med en smule olivenolie og steg rugbrødet et minuts tid på hver side. Læg rugbrødsskiverne på to tallerkener.
  • Hæld evt. en smule olivenolie mere i stegepanden og slå æggene ud. Lad dem stege et minuts tid, vend dem, sluk for blusset og lad æggene stege færdig på den varme pande.
  • Skær forårsløg i tynde strimler til salsa verde. Hak chili og krydderurter fint. Vend dem med revet ingefær, limesaft, salt og peber i en lille røreskål.
  • Læg spejlæggene på rugbrødet, skær avocadoen i skiver og fordel dem ovenpå. Top med salsa verde og et drys med sesamfrø.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del opskriften: