X

Teriyaki-sauce med ingefær

Del:
Teriyaki-saucen skal simre med masser af hakket frisk ingefær – det giver en fantastisk smag.

Teriyaki-sauce er en klassiker i det asiatiske køkken. Den kan købes i de fleste supermarkeder, men er virkelig nem at lave selv – og smager meget, meget bedre.

Den hakkede ingefær, der koger med, giver en skøn, frisk smag, og tilfører frugtige nuancer til den salte soja. I den første udgave af opskriften var der kun en spiseskefuld ingefær, men hver gang jeg laver en ny portion teriyakisauce, øger jeg mængden. Senest har jeg justeret opskriften til at indeholde 4 spsk hakket ingefær, og vi har ikke nået max-grænsen endnu …

Teriyakisauce fra supermarkedet er ofte fyldt med sukker. Denne hjemmelavede udgave er sødet med honning i stedet for (ja, honningen er stadig sukkerstads, men med følgeskab af vitaminer og kostfibre).

Mirin er japansk sød riseddike, som bla. kan fås i asiatiske specialbutikker eller i netbutikker.

Teriyaki-saucen er meget velegnet til kylling – særligt hjemmelavede sticks med kyllingekødboller – eller til laks og dampede grøntsager … Ja, herhjemme bliver teriyaki-saucen faktisk brugt til stort set alle retter. En lille bonus til sundheden – udover alle de gode ting fra ingefæren – er, at du kan spare på saltet – sojaen gør arbejdet.

Flasken med teriyakisauce har sin faste plads i vores køleskab. Skold flasken eller opbevaringsglasset med kogende vand, inden du hælder teriyaki-saucen på, så holder saucen sig nemt i 2-3 uger. Hvis den altså ikke er blevet spist inden da.

Hæld teriyaki-saucen på en skoldet flaske. Så holder den nemt to-tre uger på køl.

Udskriv

Teriyaki-sauce med ingefær

Den lækreste hjemmelavede teriyaki-sauce
Køkken Asiatisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 8
Forfatter Simon/CookingClub

Ingredienser

Sådan gør du

  • Bring soja, mirin, honning og finthakket ingefær i kog i en lille kasserolle. Skru ned på lavt blus, og lad saucen simre i et par minutter.
  • Si ingefæren fra, og hæld saucen tilbage i kasserollen. Pres ingefæren lidt i sigten, så du får mest muligt styrke med.
  • Rør majsstivelsen ud i vandet, og hæld det i saucen. Lad det simre, indtil saucen har den ønskede konsistens – nogenlunde samme tykkelse som flydende honning. Teriyaki-saucen bliver lidt tykkere, når den er kold.
  • Afkøl, og hæld teriyaki-saucen på en flaske – fx en lille plastflaske med tætsluttende låg. Hvis du skolder flasken med kogende vand, kan teriyaki-saucen holde to-tre uger i køleskabet.
Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

Indstillinger