Boost din madpakke med antiinflammatorisk styrke og gør frokostpausen markant sundere.
En antiinflammatorisk pastasalat starter med fuldkorn. Det er nemlig fuldkornspastaens indhold af kostfibre, der giver den gode effekt på din fordøjelse (og dermed dit immunforsvar). Mængden af kostfibre er mindst 3 gange så stor i fuldkornspasta, som den er i almindelig hvid pasta. Jo grovere pasta, du bruger, jo større effekt.
Den kolde pasta har endda en ekstra indbygget bonus ved navn “resistent stivelse”. Når pasta (og ris og kartofler, i øvrigt) køles, omdannes noget af stivelsen (altså det ellers næringsfattige mel) til resistent stivelse, der har samme gode virkning som kostfibre i dine tarme.
Koger du pastaen aftenen før og sætter den i køleskabet natten over, giver du stivelsen tid til at omdannes. OG du sparer tid om morgenen, når du laver din pastasalat med avocado til madpakken.
Udover den grove pasta, er der en perlerække af antiinflammatoriske ingredienser i pastasalaten; avocado, spidskål, tomat, pinjekerne, ærter og ikke mindst rejer. Rejerne indeholder nemlig – trods deres lave fedtindhold – en sjat af de gode Omega-3-fedtsyrer.
Tip: Har du ikke mulighed for at sætte din pastasalat med avocado på køl i formiddagstimerne, så brug frosne rejer og frosne ærter, der kan holde salaten kold.
Pastasalat med avocado og rejer
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Udstyr
Ingredienser
Pastasalat:
- 100 g fuldkornspasta fx skruer eller penne (ukogt vægt)
- 100 g spidskål rød eller grøn
- 1 avocado
- 150 g cherrytomater
- 2 håndfulde rucola
- 100 g grønne ærter optøede eller friskbælgede
- 100 g rejer fx store kutterrejer i lage
Dressing:
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 drys salt
- sort peber
På toppen:
- 20 g parmesan
- 25 g pinjekerner
Sådan gør du
- Aftenen før: Kog pastaen efter anvisningen på pakken og lad den køle af.
- Snit spidskålen fint, skær avocado i tern og halver cherrytomaterne. Bland med let hånd grøntsager og pasta sammen med rucola, ærter og rejer.
- Bland dressingen. Medbring den gerne i en lille bøtte og vent med at hælde den over salaten til lige før spisetid.
- Rist pinjekernerne gyldne på en tør stegepande og lad dem køle af.
- Anret salaten med parmesan skåret eller høvlet i flager og grofthakkede pinjekerner.
Opskriften indeholder sponsorerede links.