Ovnbagt laks, gulerødder og asparges med grønkålspesto

Del:
opskrift antiinflammatorisk ovnbagt laks gulerødder
Nem aftensmad: Ovnbagt laks med gulerødder og asparges. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Hurtig og nem antiinflammatorisk aftensmad med sødme, knas og flotte farver.

Gurkemejen er ikke kun valgt for sin aromatiske smag. Det aktive stof i gurkemejen “curcumin” (som også giver den flotte gule farve) er særdeles effektiv til fx at dæmpe inflammation og smerter i gigtplagede led. Det gælder for både frisk gurkemeje og for den tørrede, også kaldet stødt gurkemeje, som bruges her i retten.

Spar iøvrigt ikke på friskkværnet sort peber på retten! Den sorte peber er en vigtig ingrediens, fordi stoffet piperine i sort peber øger kroppens evne til at optage gurkemejen.

 

 

I denne opskrift bliver både grøntsager og laks tilberedt i ovn. Bagetiden er forskellig, men hvis du sætter grøntsagerne ind fem minutter før laksen, bliver hele måltidet klar på samme tid.

Ovnbagt laks bliver nemt tør og kedelig, hvis den får for længe i ovnen. Er din laks god og frisk, kan du nøjes med 10-15 minutter. Så er laksen saftig og meget lækrere.

 

 

Grøntsagerne, der serveres sammen med den ovnbagte laks, bliver nærmest glacerede i marinaden af soja, honning og gurkemejen.

 

 

Er cashewnødder overhovedet nødder?

Botanisk set er cashewnødder slet ikke nødder, men et frø. Derfor oplever flere nøddeallergikere, at de tåler netop cashewnød fremfor fx mandler eller hasselnødder. Men har du ingen problemer med nødder, kan du sagtens bruge netop mandler i stedet for i denne opskrift.

 

opskrift antiinflammatorisk ovnbagt laks gulerødder
Udskriv
4.75 fra 4 stemmer

Ovnbagt laks, gulerødder og asparges med grønkålspesto

Nem og hurtig antiinflammatorisk aftensmad
Forberedelse15 minutter
Tilberedning20 minutter
Samlet tid35 minutter
Antal: 2
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Ovnbagt laks:

Grønkålspesto:

  • 50 g grønkål (gerne med stokke)
  • 1 håndfuld kruspersille
  • 25 g cashewnødder (gerne ristede)
  • 5 spsk olivenolie < køb fx denne økologiske jomfruolivenolie
  • 1/2 citron, saft og skal herfra
  • 1 fed hvidløg
  • 25 g parmesanost
  • 1 drys salt

Sådan gør du

Ovnbagt laks:

  • Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
  • Skræl gulerødderne og halver dem. Fjern den groveste ende af aspargesene og læg dem sammen med gulerødderne i et ovnfast fad beklædt med bagepapir.
  • Rør olivenolie, honning, soja og gurkemeje sammen og pensl grøntsagerne gavmildt. Drys med finthakkede cashewnødder. Sæt fadet i ovnen og bag i 20 minutter.
  • Læg laksefileten i et andet fad, evt. også beklædt med bagepapir. Riv citronskal ud over og dryp med citronsaft. Krydr med salt og peber, sæt fadet i ovnen og lad laksen bage med i 15 minutter.

Grønkålspesto:

  • Skyl grønkålen grundigt fri for jord og snavs. Fjern den groveste del at stokken og hæld resten i en blender eller foodprocessor.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og kør, til du har en fin, ensartet pesto. Opbevar pestoen på køl.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Del: