X

Glutenfri squashkage med chokolade

Del:

Den legendariske squashkage i en ny, forbedret udgave; mindre sukker, mere squash og helt uden gluten.

Skær den glutenfri squashkage i små tern, når den er kølet af.

Min første opskrift på squashkage med fuldkorn blev en stor succes – ikke mindst hos vores lokale teenager, der erklærede den som sin nye yndlingskage. Den var også en smagfuldt bekendtskab … en saftig, karamelagtig lækker kage, der indeholdt næsten et halv kilo squash. Den indeholdt til gengæld også en hel del sukker, så det skulle der laves om på.

Denne nye, sukkerreducerede udgave af kagen blev også en glutenfri squashkage. Når man bager glutenfri kager, der også skal være sundere, bliver man nemlig tvunget til at “genopfinde” sin kagebagning; fordi man ikke bare kan hælde hvedemel, sukker og smør sammen og så er det dét. Der skal eksperimenteres … ikke mindst med kombinationer af forskellige glutenfri meltyper.

Melet i denne glutenfri squashkage er en blanding af majsmel, fuldkornsrismel og mandelmel. Majsmelet giver lidt sødme og er godt til at binde en kage sammen. Rismelet er relativt neutralt i smagen, men giver fylde og lidt fuldkornskvaliteter. Og mandelmelet bidrager med masser af kostfibre.

Du kan læse mere om forskellige glutenfri meltyper her i denne guide.

Og så har vi slet ikke snakket om fedtstof. I denne glutenfri squashkage er fedtstoffet ikke smør, men god, koldpresset jomfru-olivenolie, der sammen med mandlerne tilfører gode enkeltumættede fedtsyrer.

Mandelmel eller blendede mandler?

Hvad er forskellen på købt mandelmel og hjemmelavet mandelmel? Det mandelmel, du finder i butikkerne kan være “fedtreduceret”. Det vil sige, at man har presset det naturlige fedtindhold ud. Det giver et højere proteinindhold og bedre bageegenskaber, men en god del af mandlernes sundhed går desværre i fløjten. Jeg blender selv hele mandler til mandelmel. På den måde bevares alle mandlernes sunde egenskaber, og samtidig gør mandlernes naturlige fedtindhold, at jeg kan spare på andre typer fedtstof – fx smør – i kagerne.

Udskriv

Glutenfri squashkage med chokolade

Mindre sukker, mere squash og helt uden gluten.
Ret Kage
Køkken Dansk
Diet Gluten Free
Forb. tid 20 minutter
Bagetid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 8
Forfatter Simon/CookingClub

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175° C (varmluft).
  • Hæld sukkeret i en stor røreskål. Blend mandlerne til fint mel og hæld mandelmelet i røreskålen. Tilsæt majsmel, rismel, loppefrøskaller, kakao, kanel og bagepulver.
  • Hak den mørke chokolade fint, tilsæt og rør alle de tørre ingredienser sammen.
  • Pisk de tre æg sammen og hæld dem i røreskålen sammen med olivenolien.
  • Riv squash på et mellemfint rivejern, hæld i røreskålen og rør dejen sammen. Læg bagepapir i en bradepande og fordel dejen i.
  • Bag den glutenfri squashkage i ca 30 minutter. Check med et træspyd – der skal ikke hænge dej ved.
  • Lad kagen køle helt af, før du skærer den i tern. Squashkagen smager endnu bedre efter et døgn i køleskabet – og kan holde sig en uges tid på køl.

Video

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

You can control the ways in which we improve and personalize your experience. Please choose whether you wish to allow the following:

Indstillinger