X

Konfektkugler med peanuts og chokolade

Del:
Inde i konfektkuglernes sprøde chokoladeskal gemmer sig masser af antiinflammatoriske styrke. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Konfektkugler er ikke kun til jul. Disse magnesium-bomber er proppet med ingredienser, der gavner din hjerne og din krop her og nu!

Konfekt-kugler behøver ikke være syndigheder forbeholdt juledagene … de små, søde hapsere kan nemlig fyldes med en hel stribe ingredienser, der gør underværker for din sundhed.

Opskriften er fra “Velsmurt Hjerne”.
Læs mere om bogen her.

Hovedingrediensen i disse antiinflammatorisk konfektkugler er magnesium. Magnesium er et mineral, der bla er afgørende for, at vores celler kan danne energi, at kroppens enzymer fungerer, at du kan danne proteiner, nedbryde fedtsyrer, bevæge dine muskler og meget mere.

Måske har du hørt om, at magnesium kan mindske muskelkramper under eller efter træning. Eller at magnesium før sengetid kan forbedre din søvn. Det er bare nogle af fordelene ved at få rigeligt af mineralet.

Jeg kalder gerne konfektkuglerne for “magnesium-bomber”, for deres indhold af havregryn, kakao, sesamfrø, birkes og nødder er fremragende kilder til mineralet. Det gælder endda også for den gode mørke chokolade rundt om dem.

Overtræk dine konfektkugler med tempereret chokolade:

Temperering af chokolade er nemmere end mange tror, men det kræver lidt opmærksomhed – og et termometer (fx dette chokoladetermometer). De nøjagtige temperaturer afhænger af chokoladen, og producenter skriver det nogle gange på pakken. Hvis ikke, så brug de nedenfor angivne temperaturer.

SÅDAN tempererer du mørk chokolade
  1. Hak chokoladen fint og del den i to skåle: 2/3 af chokoladen i den ene skål og 1/3 i den anden.
  2. Smelt den store portion chokolade over vandbad. Temperaturen skal op på 50° C.
  3. Tag skålen af varmen, rør resten af chokoladen i og lad det køle af, indtil temperaturen er nede på 29° C. Varm herefter chokoladen op til 31-32° C. Så er den klar til brug.

I Velsmurt Hjerne optræder begrebet “FODMAP”. Kort fortalt dækker betegnelsen over en række kulhydrater, der kan være et ubehageligt bekendtskab for personer med irritabel tyktarm. Mange antiinflammatoriske råvarer indeholder desværre disse FODMAP-kulhydrater, så derfor er alle opskrifterne i bogen forsynet med forslag til erstatninger eller begrænsede mængder af nogle ingredienser. Se efter “Low-FODMAP”-tippet nederst i opskrifterne.

Læs mere om antiinflammatorisk kost og FODMAP i denne artikel.

Udskriv

Konfektkugler med peanuts og chokolade

Sunde konfektkugler fyldt med antiinflammatorisk styrke
Køkken Dansk
Diet Gluten Free
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 25
Forfatter Simon/CookingClub

Equipment

Ingredienser

Overtræk:

Pynt:

  • flagesalt

Sådan gør du

  • Hæld alle ingredienserne i en foodprocessor eller en blender og kør det til en jævn masse. Har du ikke en af disse køkkenmaskiner, kan du hakke nødderne helt fint og røre alle ingredienserne sammen i hånden.
  • Form dejen til små kugler og overtræk dem med chokolade, gerne tempereret (se hvordan ovenfor), så bomberne får et lækkert sprødt “knæk”.
  • Drys lidt flagesalt på toppen, inden chokoladen størkner.

Noter

 

Low-FODMAP: Honning: Erstat med ahornsirup.

 

 

Opskriften er fra bogen "Velsmurt Hjerne" om antiinflammatorisk kost.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

Indstillinger