Glutenfri rabarber-cupcakes

Del:

Skønne glutenfri rabarber-cupcakes, der både nyder godt af smagen og farven fra de røde, sprøde stængler. Bagt med fuldkornsmel, bare uden gluten.

Glutenfri cupcakes muffinsform
Klar til ovnen: Glutenfri rabarber-cupcakes med striber af rabarberkompot.

Mmmm … rabarber … den skønneste grøntsag i køkkenhaven (ja, rabarber er pr definition en grøntsag). Når rabarber er i sæson fra det tidlige forår og henover sommeren, skal der bages masser af rabarberkager. Nu er jeg så nået til cupcakes, ikke mindst fordi der kan komme rabarber i både frostingen på toppen og i cupcake-dejen.

 

 

Først skal rabarberkompotten koges og køles helt af. Du kan med fordel koge kompotten dagen før og opbevare den i køleskabet natten over – så er den lige til at bruge. Det er vigtigt, at rabarberkompotten får lov at køle helt af. Særligt cupcake-frostingen er nemlig sårbar overfor varme, der vil få den til at flyde ud. Og vi vil helst have en fast frosting, der kan anrettes fint med en sprøjtepose.

hjemmelavet opskrift rabarberkompot
Rabarberkompotten blandes både i cupcake-dejen og i frostingen.

 

 

Og apropos sprøjtepose; dine rabarber-cupcakes bliver rigtig flotte, hvis du bruger en sprøjtepose med en stor stjernetylle til at sprøjte frosting på. Har du en flad tylle, kan du også lave kreative blomster eller andre flotte toppings. Har du ikke en sprøjtepose, kan du blot fordele frostingen på cupcakes’ene med en paletkniv. Køb evt et sæt med sprøjteposer og forskellige tyller.

 

 

Hvad er forskellen på en cupcake og en muffin?

Det helt korte svar er: En cupcake har topping. Men der er lidt mere i det end det. En muffin skal kunne stå alene, så at sige, så den vil ofte være sød og fyldt med fx chokoladestykker eller nødder. En cupcake har ofte en sød og smagfuld topping, så selve kagedelen kan være mere neutral i smagen – eller mindre sød. Her i den glutenfri rabarbercupcakes er det dog omvendt; kagen er sød og toppingen syrlig af de skønne rabarber.

Du kan læse mere på denne wiki-side (på engelsk).

 

Glutenfri rabarber-cupcake
Udskriv
4.91 fra 10 stemmer

Glutenfri rabarber-cupcakes

Sommerlækre cupcakes med rabarber-frosting, vanilje og fuldkorn
Forberedelse30 minutter
Tilberedning30 minutter
Bagetid20 minutter
Samlet tid1 time 20 minutter
Ret: Kage
Servings: 12
Author: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller grej til opskriften? Klik og find hjælp til køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Rabarberkompot:

  • 300 g rabarber
  • 50 g sukker
  • 1 spsk vaniljesukker << køb fx dette økologiske

Cupcakes:

Rabarber-frosting:

  • 100 g smør (blødt, stuetemperatur)
  • 75 g flormelis
  • 100 g cream cheese
  • af rabarberkompotten

Pynt:

  • frysetørrede jordbær

Sådan gør du

Rabarberkompot:

  • Rens rabarberne og skær dem i små stykker. Hæld dem i en gryde sammen med sukker og vaniljesukker.
  • Lad rabarberne småkoge i ca 20 minutter til de er møre og lige til at mose ud med en gaffel. Rør rabarberkompotten nogenlunde glat og lad den køle helt af – evt. natten over i køleskabet.

Cupcakes:

  • Tænd ovnen på 200° C (varmluft).
  • Pisk blødt smør og sukker luftigt et minuts tid. Pisk ægget i. Pisk mælken i – det vil blive lidt grynet, men det gør ikke noget.
  • Tilsæt de tre slags mel, salt, bagepulver og loppefrøskaller og pisk, til dejen er helt jævn.
  • Hæld 2/3 af rabarberkompotten i dejen og rør en enkelt gang rundt med en ske, så du trækker striber af rabarber uden at blande det hele sammen.
  • Fordel dejen i 12 muffinforme og bag dem i 18-20 minutter. Lad de glutenfri rabarber-cupcakes køle af.

Rabarber-frosting:

  • Pisk smørret luftigt med flormelis. Tilsæt cream cheese og pisk sammen. Pisk hurtigt resten af rabarberkompotten i. Sæt frostingen på køl en times tid.
  • Hæld frostingen i en sprøjtepose og pynt rabarber-cupcakes’ene (tag evt cupcakes’ene ud af muffinformene først – de kan være lidt svære at spise med papir rundt om …). Drys med frysetørrede jordbær.

Video

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

Del:


Cookies i CookingClub

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier.

Nødvendige cookies

De "Nødvendige cookies" bruges til at registre, om brugeren af hjemmesiden er en virkelig person eller en robot, og til at gemme dine cookie-indstillinger.

Statistik-cookies

Websitet bruger Google Analytics til at indsamle anonym information om fx antallet af besøgende og de mest populære opskrifter. Når "Statistik-cookies" er slået til, hjælper du os bl.a. med at forbedre udvalget af opskrifter på websitet.

Øvrige cookies

CookingClub bruger cookies fra eksterne samarbejdspartnere for at kunne vise opskriftvideoer fra YouTube, samle statistik fra Facebook og Instagram, holde styr på ingrediens-links i opskrifterne og for at kunne udsende nyhedsbreve. Du kan læse mere om disse i vores Privatlivspolitik her.