X

Glutenfri pærecrumble med ingefær og pekannødder

Del:

Jeg elsker pære. Simpelthen. Og alt, der smager af pære – pæreis, pærecider, pæremuffins og ikke mindst denne glutenfri pærecrumble. Prøv selv!

Lun og lækker glutenfri pærecrumble lige fra ovnen.

Min kærligheden til pærer deler jeg med mange i nabolandet, viser det sig. Har du været i Sverige, ved du at stort set alle former for mad, is, slik, saftevand og kager fås med pæresmag hinsidan.

For pærer smager bare godt – særligt dem, der vokser i din egen have. Eller i mit tilfælde: i genboens have. I sensommerdagene er jeg en hyppig gæst ved genboens pæretræ, hvor vi har byttet friskplukkede pærer med nybagt pærekage. En fin deal for os begge … hvis du spørger mig 🙂

På den sunde side? Pærer indeholder c-vitamin, kostfibre og kalium. Og så har et amerikansk studie endda vist, at dem der jævnligt spiser pærer er slankere og generelt spiser sundere, end dem der ikke spiser pærer. Det er da værd at tage med.

Det er i øvrigt ikke et krav, at der skal pekannødder i. De kan sagtens erstattes med mandler, hasselnødder, valnødder eller hvad du nu har/foretrækker/tåler bedst. Eller de kan helt udelades, hvis du foretrækker det. Men husk at nødderne ikke kun er med for smagens skyld – nødder indeholder sundt fedt og gode kostfibre, så der er også et sundhedsargument for at tage dem med i den glutenfri crumble.

Du kan vælge at lave din glutenfri pærecrumble portionsanrettet i små ovnfaste skåle – kaldet ramekiner (fx disse fra Rosendahl) – eller i ét stort fad. Der er nogle minutters bagetid at spare ved at portionsanrette – og det er ret elegant, hvis pærecrumblen skal serveres for gæster.

Udskriv

Glutenfri pærecrumble med ingefær og pekannødder

Saftige pæreskiver dækket af en knasende sprød, karamelagtig glutenfri crumble.
Ret Kage
Køkken Dansk
Diet Gluten Free
Forb. tid 20 minutter
Bagetid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 8
Forfatter Simon/CookingClub

Ingredienser

  • 6-7 pærer (ca. 400 g skrællet og skåret)
  • 2 spsk sukker
  • ½ tsk kanel < køb fx denne ægte kanel
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 150 g havregryn < køb fx disse glutenfri havregryn
  • 100 g brun farin
  • 75 g pekannødder < køb dem fx her
  • ½ tsk salt
  • 125 g smør

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).
  • Skræl pærerne, fjern stilken og del pærerne i kvarter. Fjern kernehuset og skær pærerne i tynde skiver. Vend pæreskiverne i sukker, stødt kanel og stødt ingefær og sæt dem til side.
  • Bland havregryn, brun farin, finthakkede pekannødder og salt i en røreskål. Smelt smørret og saml det hele til en løs crumbledej.
  • Fordel pærerne i 8 små ovnfaste ramekiner (eller i ét stort ovnfast fad) og dæk med et godt lag crumbledej. Tryk dejen lidt sammen og sæt den glutenfri pærecrumble i ovnen. Bagetiden for de små ramekiner er ca 40 minutter og for et stort fad ca 45 minutter. Det skal syde og boble i kanterne og crumblen skal være sprød uden at være brændt.
  • Spis den glutenfri pærecrumble, mens den er lun med lidt skyr eller creme fraiche – måske lidt flødeskum eller vaniljeis, hvis det er sådan en slags fest.

Video

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

Indstillinger