Skræl pærerne, fjern stilken og del pærerne i kvarter. Fjern kernehuset og skær pærerne i tynde skiver. Vend pæreskiverne i sukker, stødt kanel og stødt ingefær og sæt dem til side.
Bland havregryn, brun farin, finthakkede pekannødder og salt i en røreskål. Smelt smørret og saml det hele til en løs crumbledej.
Fordel pærerne i 8 små ovnfaste ramekiner (eller i ét stort ovnfast fad) og dæk med et godt lag crumbledej. Tryk dejen lidt sammen og sæt den glutenfri pærecrumble i ovnen. Bagetiden for de små ramekiner er ca 40 minutter og for et stort fad ca 45 minutter. Det skal syde og boble i kanterne og crumblen skal være sprød uden at være brændt.
Spis den glutenfri pærecrumble, mens den er lun med lidt skyr eller creme fraiche – måske lidt flødeskum eller vaniljeis, hvis det er sådan en slags fest.