X

Kattens glutenfri julecookies med kanel

Del:
Opbevar de færdigbagte glutenfri julecookies i en kagedåse. Så holder de sig sprøde længe.

Ingen tvivl om, at de glutenfri julecookies smager julelækkert … men hvem katten er Katten???

Julen byder på mange lækkerier, der smager sødt og godt. Men en af mine favoritter ved julen er krydderierne. Mange af dem kommer jo kun frem ved juletid – fx allehånde og nelliker. Sammen med kanel er det disse krydderier, der giver den skønne smag til fx brune kager – og det er netop den smag, der er kommet med i disse saftige, sprøde og seje glutenfri julecookies.

Det glutenfri mel er en blanding af havremel og fuldkornsrismel. Begge meltyper indeholder en god portion af de gavnlige kostfibre (selvom dette sunde element måske ikke betyder helt så meget i juletiden), men vigtigere er, at de supplerer hinanden godt og sammen med de fine loppefrøskaller giver det en glutenfri julecookie, der ikke smuldrer.

Læs mere om de mange forskellige glutenfri meltyper til kager og brød i denne guide.

Nåh, dét er så Katten!

“Katten” er kælenavnet for fruen her i huset. Det startede som “Skat” med stumt “S”, men har udviklet sig over tid, som kælenavne gerne gør. Det giver anledning til mange sjove situationer, fx når jeg med står i supermarkedet med favnen fuld af grøntsager og erklærer, at jeg skal hjem og lave mad til Katten. Men spøg til side … De glutenfri julecookies har fået deres navn, fordi det var Katten, der fandt på dem i første omgang. Ganske vist med hvedemel og rigeligt smør, men dog smagsmæssig inspiration til disse julecookies.

De glutenfri julecookies er fyldt med mandler og god mørk chokolade 70%. Vil du give dem endnu mere julestemning, så tilsæt 50 gram marcipan skåret i små tern. Det giver en usædvanlig lækker cookie (hvilket vel ikke er så overraskende endda …).

Udskriv

Glutenfri julecookies

Sprøde, seje cookies med skøn smag af brune kager
Ret Kage
Køkken Dansk
Diet Gluten Free
Forb. tid 12 minutter
Tilb. tid 14 minutter
Samlet tid 26 minutter
Antal 12 stk
Forfatter Simon/CookingClub

Ingredienser

Sådan gør du

  • Smelt smørret og lad det køle lidt af.
  • Bland smørret med sukker i en røreskål. Pisk med en håndmixer i ca to minutter, til sukkeret er næsten opløst. Tilsæt ægget og pisk, til blandingen er luftig.
  • Tilsæt mel, loppefrøskaller, bagepulver, krydderier og salt. Rør det sammen til en ensartet dej.
  • Hak chokoladen og mandlerne groft. Bland det i dejen, så fyldet er ligeligt fordelt.
  • Tænd ovnen på 180° C (varmluft).
  • Fordel dejen til de glutenfri julecookies i 12 portioner på en bageplade beklædt med bagepapir. Det er nemmest med en mekanisk is-ske, men to spiseskeer kan sagtens bruges.
  • Sæt pladen i den varme ovn og bag dine julecookies i 12-14 minutter.
  • Lad de nybagte glutenfri julecookies køle af på en bagerist. Opbevar dem i en kagedåse. De holder sig sprøde og lækre i mindst en uge.

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

Indstillinger