
Glæd dig til en helt ny måde at spise granola på …
Udover at smage fantastisk, er den glutenfri granola-bark et sprødt og lækkert “redskab” til at spise en skøn skålfuld yogurt med friske blåbær. Du kan naturligvis også knække granola-barken i mindre stykker og bruge som almindelig mysli-drys. Eller tag en plade med som en lækker snack på farten.
Glutenfri granola-bark er proppet med sunde kostfibre og det gode enkeltumættede fedt fra olivenolie. Sødmen kommer fra akaciehonning i stedet for sukker. Honning er ganske vist stadig at betragte som sukker, men indeholder gram for gram kun 80% sukker. Resten er vand og lidt vitaminer og mineraler. Samtidig søder honningen mere, så mængden af sukker kan begrænses.
Sådan laver du glutenfri granola-bark:
Når du har rørt eller æltet alle ingredienserne godt sammen, skal dejen bredes ud på en bageplade. Jeg bruger et par gummihandsker til formålet, fordi handskerne også er vældig praktiske, når dejen skal mases helt flad. Men rene, bare hænder kan sagtens bruges. Du kan naturligvis også bruge en kagerulle til at få dejen helt jævn.
Tip: Du kan bruge mandelmassen, der bliver tilovers, når du har blendet hjemmelavet mandeldrik, i stedet for halvdelen af mandlerne i opskriften.
Tip: Hold handskerne (eller de bare hænder) let fugtige med rent, koldt vand hele tiden, mens du glatter dejen ud. Så hænger den honning-klistrede dej ikke fast på fingrene.




Opbevar granola-barken i en tætsluttende kagedåse. Dér holder den sig sprød og lækker i et par uger.
Inspirationen til de sprøde lækkerier kommer direkte fra Tartine Bakery i San Francisco. Bageriet, der er verdenskendt for sit surdejsbrød, bruger dog lidt mere sukker i deres udgave af de sprøde kiks.
Glutenfri granola-bark
Mangler du ingredienser eller grej til opskriften? Klik og find hjælp til køb – nemt og hurtigt.
Køkkengrej
Ingredienser
- 120 g mandler
- 250 g havregryn < køb fx disse glutenfri havregryn
- 55 g kokosmel
- 25 g chiafrø
- 25 g sesamfrø
- 2 tsk stødt kanel
- 2 tsk stødt ingefær
- 1/2 tsk havsalt
- 70 g akaciehonning < køb fx denne økologiske honning
- 70 g olivenolie
- 1 dl koldt vand
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 165°C almindelig ovn (over-/undervarme).
- Hak mandlerne fint, fx i en minihakker (men stop, før de bliver til fint mel).
- Ælt mandlerne sammen med de øvrige ingredienser i en røreskål. Brug gerne engangshandsker eller fugtige fingre, når du arbejder med den let klistrede dej.
- Brug en kagerulle og rul dejen ud mellem to ark bagepapir, til det har en tykkelse på ca. ½ cm og passer i størrelsen til en bageplade. Rul ikke for tyndt ud, da barken vil brune for hurtigt. Fjern det øverste ark bagepapir og træk det andet med dejen på over på bagepladen.
- Bag granola-barken midt i ovnen i 40-45 minutter, til gylden med let brune kanter. Rotér bagepladen halvvejs, hvis din ovn bager lidt ujævnt (som de fleste ovne gør).
- Lad den nybagte granola-bark afkøle helt på en bagerist, før du knækker den i ca. 14 store stykker.
- Opbevar den i en boks eller en kagedåse med tætsluttende låg. Den holder sig nemt et par uger.
Opskriften indeholder sponsorerede links.
Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.