Glutenfri granola-bark – mysli-bar

Del:
Glutenfri granola-bark sund granola mysli Spis dig sund og stærk Anti-inflammatorisk kogebog Simon Weisdorf
De glutenfri granola kiks er det perfekte tilbehør – og redskab – til din morgenyogurt. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Glæd dig til en helt ny måde at spise granola på …

Udover at smage fantastisk, er den glutenfri granola-bark et sprødt og lækkert “redskab” til at spise en skøn skålfuld yogurt med friske blåbær. Du kan naturligvis også knække granola-barken i mindre stykker og bruge som almindelig mysli-drys. Eller tag en plade med som en lækker snack på farten.

 

 

Glutenfri granola-bark er proppet med sunde kostfibre og det gode enkeltumættede fedt fra olivenolie. Sødmen kommer fra akaciehonning i stedet for sukker. Honning er ganske vist stadig at betragte som sukker, men indeholder gram for gram kun 80% sukker. Resten er vand og lidt vitaminer og mineraler. Samtidig søder honningen mere, så mængden af sukker kan begrænses.

 

 

Sådan laver du glutenfri granola-bark:

Når du har rørt eller æltet alle ingredienserne godt sammen, skal dejen bredes ud på en bageplade. Jeg bruger et par gummihandsker til formålet, fordi handskerne også er vældig praktiske, når dejen skal mases helt flad. Men rene, bare hænder kan sagtens bruges. Du kan naturligvis også bruge en kagerulle til at få dejen helt jævn.

Tip: Du kan bruge mandelmassen, der bliver tilovers, når du har blendet hjemmelavet mandeldrik, i stedet for halvdelen af mandlerne i opskriften.

Tip: Hold handskerne (eller de bare hænder) let fugtige med rent, koldt vand hele tiden, mens du glatter dejen ud. Så hænger den honning-klistrede dej ikke fast på fingrene.

granola mysli dej
Start med at fordele dejen på en bageplade beklædt med bagepapir.
glutenfri mysli dej
Pres dejen helt flad og ud til kanterne i et jævnt lag.
hjemmebagt granola-bark mysli bar opskrift
Lad den nybagte granola plade køle helt af på en bagerist.
hjemmebagt glutenfri granola kiks mysli bar opskrift
Knæk pladen op i store glutenfri granola kiks.

Opbevar granola-barken i en tætsluttende kagedåse. Dér holder den sig sprød og lækker i et par uger.

 

 

Inspirationen til de sprøde lækkerier kommer direkte fra Tartine Bakery i San Francisco. Bageriet, der er verdenskendt for sit surdejsbrød, bruger dog lidt mere sukker i deres udgave af de sprøde kiks.

 

Glutenfri granola-bark sund granola mysli Spis dig sund og stærk Anti-inflammatorisk kogebog Simon Weisdorf
Udskriv
4.86 fra 7 stemmer

Glutenfri granola-bark

Granola i fast form - til morgenmad, som kiks eller som snackbar
Forberedelse20 minutter
Bagetid40 minutter
Samlet tid1 time
Ret: Morgenmad, Snack
Servings: 2
Energi: 450kcal
Author: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller grej til opskriften? Klik og find hjælp til køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 165°C almindelig ovn (over-/undervarme).
  • Hak mandlerne fint, fx i en minihakker (men stop, før de bliver til fint mel).
  • Ælt mandlerne sammen med de øvrige ingredienser i en røreskål. Brug gerne engangshandsker eller fugtige fingre, når du arbejder med den let klistrede dej.
  • Brug en kagerulle og rul dejen ud mellem to ark bagepapir, til det har en tykkelse på ca. ½ cm og passer i størrelsen til en bageplade. Rul ikke for tyndt ud, da barken vil brune for hurtigt. Fjern det øverste ark bagepapir og træk det andet med dejen på over på bagepladen.
  • Bag granola-barken midt i ovnen i 40-45 minutter, til gylden med let brune kanter. Rotér bagepladen halvvejs, hvis din ovn bager lidt ujævnt (som de fleste ovne gør).
  • Lad den nybagte granola-bark afkøle helt på en bagerist, før du knækker den i ca. 14 store stykker.
  • Opbevar den i en boks eller en kagedåse med tætsluttende låg. Den holder sig nemt et par uger.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

Del:


Cookies i CookingClub

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier.

Nødvendige cookies

De "Nødvendige cookies" bruges til at registre, om brugeren af hjemmesiden er en virkelig person eller en robot, og til at gemme dine cookie-indstillinger.

Statistik-cookies

Websitet bruger Google Analytics til at indsamle anonym information om fx antallet af besøgende og de mest populære opskrifter. Når "Statistik-cookies" er slået til, hjælper du os bl.a. med at forbedre udvalget af opskrifter på websitet.

Øvrige cookies

CookingClub bruger cookies fra eksterne samarbejdspartnere for at kunne vise opskriftvideoer fra YouTube, samle statistik fra Facebook og Instagram, holde styr på ingrediens-links i opskrifterne og for at kunne udsende nyhedsbreve. Du kan læse mere om disse i vores Privatlivspolitik her.