Glutenfri blåbærmuffins – sunde muffins uden smør

Del:

Fuldkornsmel, antioxidanter, gode fedtsyrer og kun 8 g sukker … De her glutenfri blåbærmuffins er ikke bare lækre og saftige … de er faktisk tæt på sunde.

opskrift glutenfri blåbærmuffins sunde muffins
De store tulipan-muffinsforme er både dekorative og særdeles rummelige …

Første sunde tiltag: Sukker. Ved at udnytte sødmen i en banan er sukkermængden reduceret til i alt 100 gram. Det svarer til 8,3 g sukker i en stor muffin. (Vil du helt af med det raffinerede sukker, så byt evt med honning eller ahornsirup.)

 

 

Andet sunde tiltag: Smør. Ud med det mættede, animalske fedt og ind med de gode enkeltumættede fedtsyrer (MUFA’erne) fra en god jomfruolivenolie. (Kan du bedre li’ smagen af rapsolie, så er det tilladt at bytte ud.)

 

 

Tredje sunde tiltag: Mel. Uanset om du bager glutenfri blåbærmuffins eller almindelige muffins bliver de sundere, når du vælger fuldkornsmel. Her er det særligt havremelet, der bidrager med kostfibre, vitaminer og mineraler fra fuldkornet. (Hvis du er ligeglad med gluten, så kan du bage muffins’ene med den særlige meltype Hvid fuldkornshvedemel, der er fuldkorn med gode bageegneskaber.)

 

 

Fjerde sunde tiltag: Blåbær. Klart, det ville ikke være glutenfri blåbærmuffins uden blåbær … men lad os alligevel glædes over disse bær og deres indhold af de kraftfulde, blåviolette antioxidanter, kaldet antocyaniner. (Du kan bruge både friske og frosne blåbær i muffins’ene, men de frosne vil misfarve dejen lidt.)

 

Gør det lettere: Brug en mekanisk isske til at fordele dejen i muffinsformene. Hvis du ikke allerede har sådan én, kan du købe den hos kitchenone.dk

 

opskrift glutenfri blåbærmuffins sunde muffins
Udskriv
4.86 fra 7 stemmer

Glutenfri blåbærmuffins uden smør

Nemme, glutenfri muffins. Sundere med mindre sukker og helt uden smør.
Forberedelse20 minutter
Bagetid20 minutter
Samlet tid40 minutter
Ret: Kage
Servings: 12
Author: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller grej til opskriften? Klik og find hjælp til køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180°C (varmluft).
  • Del bananen i mindre stykker og hæld i en røreskål sammen med sukkeret. Skrab kornene ud af vaniljestangen og skil kornene ved at blande dem med en smule sukker. Hæld i røreskålen sammen med salt og æg, og pisk luftigt med en elpisker i et par minutter. Pisk til sidst mælk og olie i.
  • Bland mel, bagepulver og loppefrøskaller og sigt det i dejen. Vend hurtigt rundt med en dejskraber, til dejen akkurat er samlet. Vend til sidst blåbærrene i.
  • Fordel dejen i muffinsforme i en muffinbageform. Der bliver til 12 af de store tulipan-muffinsforme eller 15 almindelige.
  • Bag de glutenfri blåbærmuffins i ca 20 minutter. Check med et træspyd, at der ikke hænger dej på. Eller check med et termometer, at kernetemperaturen er 95 grader. Tag dem op af bageformen og lad dem køle af på en bagerist.

Video

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

 

Del:


Cookies i CookingClub

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier.

Nødvendige cookies

De "Nødvendige cookies" bruges til at registre, om brugeren af hjemmesiden er en virkelig person eller en robot, og til at gemme dine cookie-indstillinger.

Statistik-cookies

Websitet bruger Google Analytics til at indsamle anonym information om fx antallet af besøgende og de mest populære opskrifter. Når "Statistik-cookies" er slået til, hjælper du os bl.a. med at forbedre udvalget af opskrifter på websitet.

Øvrige cookies

CookingClub bruger cookies fra eksterne samarbejdspartnere for at kunne vise opskriftvideoer fra YouTube, samle statistik fra Facebook og Instagram, holde styr på ingrediens-links i opskrifterne og for at kunne udsende nyhedsbreve. Du kan læse mere om disse i vores Privatlivspolitik her.