X

Chokolademousse med avocado, pære og ingefær

Del:
Pistacienødderne på toppen af chokolademoussen er både dekorative – og lækkert knas. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Sød, cremet og chokoladelækker – faktisk helt som en chokolademousse skal være. Bare sundere. Meget sundere …

En klassisk chokolademousse er en bombe af sukker, piskefløde og store mængder chokolade. Velsmagende, javist, men meget langt fra alle sundhedsidealer. Heldigvis kan du bruge en af de mest elskede antiinflammatoriske råvarer i stedet for: Avocadoen.

Sukkeret er erstattet af lidt dadler, honning og frisk pære – og i selskab med ingefær, mørk kakao, pistacienødder og A38 bliver det i stedet til en sund, antiinflammatorisk chokolademousse.

Opskriften er fra bogen “Velsmurt”.
Læs mere om bogen her.

Kombinationen af den probiotiske A38 og honning er særlig sund for dine tarme. Det skyldes honnings store indhold af en særlig type kulhydrater, som får mælkesyrebakterierne fra yogurten til at formere sig i stor stil. Til gavn for tarmfloraen og dermed dit immunforsvar. Andre yogurter syrnet med probiotiske bakterier som Cultura eller Kefir har samme gode virkning.

Kakao indeholder en stribe plantestoffer, der både kan sænke dit blodtryk, mindske din risiko for flere livsstilssygdomme – og give dit humør et løft. Kakao er i virkeligheden grunden til, at den mørke chokolade får så meget ros, så i denne chokolademousse går vi direkte til kilden.

Gør det sødt uden sukker: Sukkeret skal ud, men heldigvis er der en lang række sunde(re) alternativer. Flydende honning søder ca. 1,5 gange mere end sukker, og med honningen sniger der sig lidt vitaminer, mineraler og andre gode stoffer ind. Frisk frugt – i særlig grad pære, æble og banan – er fremragende valg. Tørret frugt som dadler, figner, abrikoser og rosiner er fyldt med både sødme, kostfibre, vitaminer og mineraler.

Udskriv

Chokolademousse med avocado, pære og ingefær

Lækker, nem og sund chokolademousse med avocado
Køkken Fransk
Forb. tid 15 minutter
Køletid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 2
Forfatter Simon/CookingClub

Equipment

Ingredienser

Sådan gør du

  • Fjern evt sten fra dadlerne. Blend dadler og honning i en foodprocessor til en ensartet, klistret masse.
  • Halver avocadoen, fjern stenen og skrab kødet ud med en ske. Skræl pæren og fjern kernehuset. Hæld avocado, pære, A38 tykmælk, ingefær og kakao i foodprocessoren og blend det helt jævnt sammen med dadelmassen.
  • Fordel chokolademoussen i to glasskåle og sæt dem på køl i mindst 1 time. Pynt med hakkede pistacienødder.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

Indstillinger