X

Chiagrød med peanutbutter og jordbær

Del:
Chiagrød er frisk, lækker og sund morgenmad på ingen tid. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Køleskabsgrød eller overnight oats er den smarte metode til sund og velsmagende morgenmad.

Chiafrøene er fyldt med kostfibre og det spiller to vigtige roller i denne antiinflammatoriske morgenmad. Dels suger chiafrø en masse væske og giver en lækker og fyldig konsistens til den kolde grød. Og dels er kostfibrene særdeles gavnlige for din fordøjelse og hjælper til at holde sit blodsukker stabilt.

Oven i købet rummer chiafrøene den vegetabilske variant af omega-3-fedtsyrerne, der rummer antiinflammatoriske egenskaber. Det er næsten som at spise fed fisk til morgenmad (men også kun næsten).

Vil du tage chiagrøden et ekstra nøk op ad den antiinflammatoriske rangstige, så skift skyr ud med en probiotisk yogurt – fx A38 eller Cultura. De probiotiske bakterier arbejder vældig godt sammen med de mange kostfibre i morgenmaden.

Ofte tilberedes køleskabsgrød med havre (deraf det engelske navn overnight oats). I denne opskrift på chiagrød har jeg byttet havren ud med byg, der byder på endnu flere kostfibre og dermed større sundhedseffekt. Står du lige og mangler bygflager, kan du dog godt udskifte med havre og stadig få en god og sund chiagrød.

Jordbærrene i chiagrøden er heller ikke et must – du kan sagtens udskifte med andre typer bær fx blåbær, brombær eller mørke vindruer.

Tip til anretningen: Hvis du synes, det er lidt svært at få bærrene til at sidde pænt i siden af glasset, så er tricket at sætte det helt tæt på glaskanten lige over grøden og så skubbe det ned ad siden – fx med en lang ske. Heldigvis smager chiagrøden skønt, uanset hvordan bærrene er anbragt.

Udskriv

Chiagrød med peanutbutter og jordbær

Nem og hurtig antiinflammatorisk morgenmad
Køkken Dansk
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 2
Forfatter Simon/CookingClub

Ingredienser

Aftenen før:

Om morgenen:

Sådan gør du

Aftenen før:

  • Bland chiafrø og bygflager i en skål eller et glas med låg. Rør det godt op med kokosmælk, peanutbutter og vand.
  • Dæk skålen med husholdningsfilm – eller luk låget på glasset – og sæt på køl natten over.

Om morgenen:

  • Rør chiagrøden op med skyr og honning. Bland halve jordbær i og drys med kokos.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

Indstillinger