Antiinflammatorisk avocadosuppe med ærter og rejer

Del:
antiinflammatorisk suppe opskrift sommer avocadosuppe
Den kolde avocadosuppe er perfekt til varme sommeraftener … og så kan rejerne jo ryge på grillen. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Kold avocadosuppe er en lækker sommerret, der nemt kan boostes med antiinflammatorisk styrke.

Når en opskrift starter med avocado, er du allerede foran på point rent antiinflammatorisk. Avocadoen er nemlig propfuld af de sunde enkeltumættede fedtsyrer, der er så gode til at sænke mængden af inflammation i kroppen. Derudover indeholder avocado både vitaminer og kostfibre.

 

 

Kostfibre kommer også i rigt mål fra ærter og forårsløg, og det er den særligt mavevenlige slags kaldet inulin. Inulin-fibrene i kombination med de probiotiske mælkesyrebakterier fra A38 (eller Cultura, hvis du foretrækker det) er et effektivt makkerpar for dine tarme.

Der er også blevet plads til en stribe andre stærke antiinflammatoriske ingredienser som blomkål, olivenolie og chili. Alt i alt en kraftfuld avocadosuppe, der oven i købet smager helt uimodståeligt godt.

 

 

Rejerne til avocadosuppen bliver stegt på pande, hvor også den stærke topping med pinjekerne og chili skal til beredes. Men er vejret godt og grillen tændt, er det ekstra lækkert at grille rejerne.

Den kolde avocadosuppe er skøn på en lun sommeraften og velegnet til hovedret eller som en lille appetizer.

 

 

Tip: Når du bruger skallen fra lime eller citron, skal du vælge usprøjtede frugter, gerne økologiske. Så undgår du rester af potentielt giftige sprøjtemidler.

 

antiinflammatorisk opskrift sommer avocado suppe
Udskriv
5 fra 3 stemmer

Kold avocado-ærtesuppe med rejer

Antiinflammatorisk sommermad med grillede kæmperejer
Forberedelse20 min
Tilberedning10 min
Samlet tid30 min
Ret: Forret, Hovedret
Antal: 2
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

  • 2 avocadoer store, modne
  • 150 g blomkål
  • 100 g grønne ærter (optøede eller friskbælgede)
  • 1 forårsløg
  • ½ bakke karse
  • 4 dl bouillon (kold grøntsags- eller kyllingefond)
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ lime, saft og skal herfra
  • 2 spsk A38
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk salt
  • sort peber

Tilbehør:

  • 200 g store rejer (fx rå kæmperejer, optøede)
  • 2 spsk olivenolie

På toppen:

Sådan gør du

  • Fjern sten fra avocadoerne og skrab kødet ned i en blender eller foodprocessor. Del blomkålen i mindre buketter og hæld dem i blenderen sammen med ærterne og forårsløg skåret i mindre stykker. Klip karsen i.
  • Tilsæt den kolde bouillon, olivenolie, lime, A38 og krydderier og blend, til suppen er helt ensartet og fin. Fordel suppen i to skåle eller dybe tallerkener og sæt på køl, mens du tilbereder rejer og topping.
  • Pil rejerne, fjern evt den sorte tarmstreng og saml dem på små spyd. Varm oliven- olien op i en stegepande ved lav varme. Steg rejerne 2 minutter på den ene side. Sluk for varmen, vend rejerne og lad dem stege færdig i varmen fra olien.
  • Varm stegepanden op igen – stadig med olien fra rejerne – og rist pinjekernerne let gyldne med finthakket chili og lidt salt. Fordel rejespyd og topping på de to suppeskåle.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Del: