3 antiinflammatoriske smoothies – rød, gul og grøn

Del:

En smoothie er den hurtige vej til at få masser af grøntsager indenbords. Her er tre lækre smoothies, der giver dig et antiinflammatorisk boost.

antiinflammatoriske smoothies opskrift velsmurt weisdorf kreutzer
Tre smukke farver, tre lækre antiinflammatoriske smoothies. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Kan man drikke sine grøntsager? Ja, naturligvis. Smoothies behøver ikke blot være bananer og frosne jordbær. Det rette mix af sødmen fra frugt og den antiinflammatorisk styrke fra fx rødbede, spinat, avocado, gulerod, ingefær og gurkemeje kan gøre din smoothie til en sand sundhedsbombe fyldt med velsmag.

Spis dig sund og stærk Antiinflammatorisk kogebog Simon Weisdorf

 

Ny anti-inflammatorisk kogebog ude nu: “Spis dig sund og stærk”?
Køb den her i shoppen.

 

Nøddesmør indgår i to af smoothie-opskrifterne. Det er lavet af ristede nødder, der på nogle minutter i blenderen på nærmest magisk vis bliver forvandlet til lækkert nøddesmør. Se opskriften her.

 

 

Skal man ikke spise skrællen?

Selvom de fleste skræller – også den på kiwien – indeholder mange gode antioxidanter og kostfibre, er det ikke alle skræller, der er velegnede i en smoothie. Hvis din blender ikke kan hakke skrællerne fint nok, vil de kradse ubehagelig hele vejen ned gennem halsen. Derfor har jeg i opskrifterne foreslået, at du skræller frugterne. Skrællerne kan du jo spise on the side.

 

 

TIP: Gurkemeje og rødbede har begge smukke farver. Men derfor er det jo ikke sikkert, at du gider have farvede fingre i dagevis. Hold på grøntsagerne med et par engangshandsker eller en frysepose, mens du skræller dem.

 

antiinflammatoriske smoothies opskrift velsmurt weisdorf kreutzer
Udskriv
4.74 fra 19 stemmer

Antiinflammatoriske smoothies

Tre forskellige antiinflammatoriske smoothies – rød, gul og grøn
Forberedelse10 minutter
Samlet tid10 minutter
Ret: Drinks, Mellemmåltid
Servings: 2
Author: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller grej til opskriften? Klik og find hjælp til køb – nemt og hurtigt.

Køkkengrej

Ingredienser

Rød smoothie:

  • 2 rødbeder (rå, mellemstore – ca. 175 g)
  • 1 æble
  • 150 g frosne bær (blåviolette eller røde bær – gerne en blanding af hindbær, brombær, blåbær og jordbær)
  • 1 citron, saft herfra
  • 2 cm frisk ingefær
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 dl vand

Gul smoothie:

  • 2 gulerødder (mellemstore – ca. 175 g)
  • 1 appelsin
  • 1 gul chili
  • 1 frisk gurkemejerod
  • 2 cm frisk ingefær
  • 2 tsk hjemmelavet nøddesmør
  • 2 dl minimælk

Grøn smoothie:

Sådan gør du

Rød smoothie:

  • Skræl rødbederne og skær dem i mindre stykker. Skræl æblet og fjern kernehuset. Hæld alle ingredienserne i en blender og kør, til det er helt smooth.

Gul smoothie:

  • Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Skræl appelsinen, fjern de hvide hinder og evt. kerner. Halver chilien og fjern kerner og de hvide frøstokke. Skræl gurkemeje og ingefær og blend det hele til en smuk orangegul smoothie. Juster med lidt vand, hvis du foretrækker en tyndere drik.

Grøn smoothie:

  • Skyl spinaten grundigt. Skrab avocadokødet ud af skallen. Skræl æblet og fjern kernehuset. Skræl kiwien og bananen og blend alle ingredienserne godt.

Video

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Del:


Cookies i CookingClub

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier.

Nødvendige cookies

De "Nødvendige cookies" bruges til at registre, om brugeren af hjemmesiden er en virkelig person eller en robot, og til at gemme dine cookie-indstillinger.

Statistik-cookies

Websitet bruger Google Analytics til at indsamle anonym information om fx antallet af besøgende og de mest populære opskrifter. Når "Statistik-cookies" er slået til, hjælper du os bl.a. med at forbedre udvalget af opskrifter på websitet.

Øvrige cookies

CookingClub bruger cookies fra eksterne samarbejdspartnere for at kunne vise opskriftvideoer fra YouTube, samle statistik fra Facebook og Instagram, holde styr på ingrediens-links i opskrifterne og for at kunne udsende nyhedsbreve. Du kan læse mere om disse i vores Privatlivspolitik her.