Antiinflammatorisk rejesalat

Del:
Antiinflammatorisk rejesalat frokostsalat opskrift Tab dig Sundere
Den antiinflammatoriske rejesalat smager skønt på en skive kernerugbrød – gerne letristet. Foto: Andreas Mikkel Hansen

Sprød og frisk rejesalat med færre kalorier og fuld antiinflammatorisk styrke.

I det antiiflammatoriske univers er de fede fisk (fx laks, sild og makrel) de største stjerner. Målt på indholdet af Omega-3 er rejerne langt nede på listen – men de er der. Og med rejernes lave kalorieindhold kan rejesalaten sagtens være med på en antiinflammatorisk buffet.

 

 

Den probiotiske yogurt i dressingen er en af de vigtige ingredienser. Denne type yogurter, fx Cultura, A38 eller Kefir, indeholder nemlig nogle særdeles mavevenlige mælkesyrebakterier. Når disse bakterier fodres med kostfibrene i fx rugbrødet under den antiinflammatoriske rejesalat stortrives de, gavner tarmfloraen og med den bla. dit immunforsvar.

Kogebog Tab dig sundere med antiinflammatorisk kost Weisdorf Kreutzer

 

Opskriften er fra kogebogen “Tab dig sundere”.
Læs mere om bogen her.

 

I en klassisk rejesalat svømmer de stakkels (ofte ret få) rejer rundt i en tvivlsom mayonnaise med udkogte asparges, sukker, konserveringsmidler og andet skidt. I denne antiinflammatoriske rejesalat er dressingen baseret på en mager yogurt, mens rejerne får godt og sprødt selskab af blomkål og frisk agurk.

På farten: Rejesalaten skal holdes kold, hvis du tager den med i madpakken. Du kan med fordel vente med anretningen indtil frokosttid.

 

 

Bonuskulhydrater – antiinflammatorisk rejesalat: Fx en skive kernerugbrød mere pr. person.

 

Hvad i alverden er bonuskulhydrater?

I bogen Tab dig Sundere bruger vi begrebet “bonuskulhydrater”. Det dækker over en ekstra portion kulhydrat – gerne groft brød eller fuldkornspasta – som du kan supplere med på ekstra aktive dage. Det kan være dage med træning eller en rask gåtur (bonuskulhydraterne ikke tæller med i ernæringsberegningerne nedenfor).

 

 

Opskrifterne i bogen Tab dig Sundere er skræddersyet til vægttab med antiinflammatorisk styrke. Der er færre kalorier i retterne – som regel takket være begrænsede kulhydratmængder. Til gengæld er de sunde fedstoffer Omega-3 og MUFA højt prioriteret.

 

Antiinflammatorisk rejesalat frokostsalat opskrift Tab dig Sundere
Udskriv
4.80 fra 5 stemmer

Antiinflammatorisk kold rejesalat

Frokost med rejer og sprøde grøntsager
Tilberedning15 minutter
Samlet tid15 minutter
Ret: Frokost
Antal: 2
Energi: 386kcal
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

  • ½ rød chili (gerne stærk)
  • 2 spsk probiotisk yoghurt (fx Cultura eller A38)
  • 4 spsk purløg (finthakket)
  • ½ tsk friskrevet ingefær
  • 2 spsk olivenolie < køb fx denne økologiske olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • ½ tsk salt
  • sort peber
  • 100 g blomkål
  • ½ agurk
  • 200 g rejer (i lage eller optøede)
  • 2 skiver kernerugbrød
  • 2 håndfulde feldsalat

Sådan gør du

  • Fjern kerner og frøstokke fra chilien og hak den fint. Bland chilien med yoghurt, purløg, ingefær, olivenolie, citronsaft, salt og peber i en røreskål.
  • Hak blomkålen groft og skær agurken i kvarte skiver.
  • Dræn rejerne i en sigte eller på et par ark køkkenrulle. Vend grøntsagerne og rejerne i dressingen.
  • Anret rejesalaten på to skiver kernerugbrød og en bund af feldsalat.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

Kogebog Tab dig sundere med antiinflammatorisk kost Weisdorf Kreutzer

Opskriften er fra kogebogen "Tab dig sundere med antiinflammatorisk kost". Læs mere om bogen her.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Næringsindhold pr. person
Energi, kcal 386
Fedt, g 18,8
Kulhydrat, g 30,9
Kostfibre, g 7
Protein, g 23

 

Del: