X

Glutenfri energibar med nødder og kaffe

Del:

Denne glutenfri energibar er pakket med gode sager og er perfekt både som eftermiddagssnack og brændstof til træning.

Energi er ikke det eneste, du får i den glutenfri energibar. De mange nødder (særligt peanuts) er fyldt med protein, kostfibre og gode fedtstoffer.

Opskriften er fra “Velsmurt Hjerne”.
Læs mere om bogen her.

Desuden – og det er faktisk en af hovedingredienserne i de glutenfri energibarer – får du masser af magnesium. Magnesium er et livsvigtigt mineral, der indgår i et hav af processer i kroppen. Blandt andet kan magnesium mindske muskelkramper under eller efter træning.

De glutenfri energibarer er fremragende som et sundt mellemmåltid … Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Magnesium findes i store mængder i blandt andet nødder, havregryn, mørk chokolade – og endda i frysetørret kaffe.

Du kan læse meget mere om magnesium i denne artikel.

Tip: Dejen kan spises rå, fx som kugler. Pres 1 spsk af dejen godt sammen, form den til en kugle og dyp den i smeltet chokolade eller vend den i kokosmel.

Tip: Pas på de tørrede tranebær … mange af dem er sødet med ganske store mængder sukker! Kig efter tørrede tranebær sødet med ananassaft eller æblejuice.

Udskriv

Glutenfri energibar med nødder og kaffe

Nemme og lækre energibarer med antiinflammatorisk styrke.
Ret Mellemmåltid, Snack
Køkken Dansk
Forb. tid 20 minutter
Bagetid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 10
Kalorier 530kcal
Forfatter Simon/CookingClub

Ingredienser

Overtræk:

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150° C (varmluft).
  • Hak alle nødder og tranebær fint (med fordel i en minihakker eller foodprocessor), og bland dem godt sammen med havregryn, kokosmel og kaffe. Saml dejen med peanutbutter og honning og ælt den grundigt.
  • Læg bagepapir i en lille bageform (ca 15×15 cm) og pres dejen god ned i formen. Den skal være ca. 1,5-2 cm tyk.
  • Sæt i ovnen og bag i ca 20 minutter, til kanterne er blevet lysebrune. Lad kagen køle helt af, før du skærer ud til 10 aflange energibarer.
  • Smelt den mørke chokolade i mikrobølgeovn eller over vandbad. Dyp de bagte energibarer i. Lad chokoladen størkne. Opbevar de glutenfri energibarer i en tætsluttende kagedåse.

Video

Noter

 

Low-FODMAP: Honning: Erstat med ahornsirup. Ellers OK ved 1-2 barer pr. person.

 

 

Opskriften er fra bogen "Velsmurt Hjerne" om antiinflammatorisk kost.

Nutrition

Serving: 50g | Calories: 530kcal | Carbohydrates: 36.7g | Protein: 12.9g | Fat: 36.3g | Saturated Fat: 13.1g | Fiber: 6.6g | Sugar: 25.5g

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Næringsindhold pr. 100 g
Energi, kJ 2.216
Energi, kcal 530
Fedt, g 36,3
– heraf mættede fedtsyrer, g 13,1
Kulhydrat, g 36,7
– heraf sukkerarter, g 25,5
Kostfibre, g 6,6
Protein, g 12,9
Salt, g 0,3
Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

You can control the ways in which we improve and personalize your experience. Please choose whether you wish to allow the following:

Indstillinger