Denne glutenfri energibar er pakket med gode sager og er perfekt både som eftermiddagssnack og brændstof til træning.
Energi er ikke det eneste, du får i den glutenfri energibar. De mange nødder (særligt peanuts) er fyldt med protein, kostfibre og gode fedtstoffer.
Opskriften er fra “Velsmurt Hjerne”.
Læs mere om bogen her.
Desuden – og det er faktisk en af hovedingredienserne i de glutenfri energibarer – får du masser af magnesium. Magnesium er et livsvigtigt mineral, der indgår i et hav af processer i kroppen. Blandt andet kan magnesium mindske muskelkramper under eller efter træning.
Magnesium findes i store mængder i blandt andet nødder, havregryn, mørk chokolade – og endda i frysetørret kaffe.
Du kan læse meget mere om magnesium i denne artikel.
Tip: Dejen kan spises rå, fx som kugler. Pres 1 spsk af dejen godt sammen, form den til en kugle og dyp den i smeltet chokolade eller vend den i kokosmel.
Tip: Pas på de tørrede tranebær … mange af dem er sødet med ganske store mængder sukker! Kig efter tørrede tranebær sødet med ananassaft eller æblejuice.
Glutenfri energibar med nødder og kaffe
Ingredienser
- 50 g peanuts, saltede
- 50 g pekannødder
- 50 g paranødder
- 50 g tørrede tranebær (brug helst tranebær sødet med æblejuice)
- 50 g havregryn < køb fx disse glutenfri havregryn fra Urtekram
- 50 g kokosmel
- 1 spsk instant kaffepulver
- 75 g peanutbutter, fin
- 75 g flydende honning < køb fx denne økologiske akaciehonning
Overtræk:
- 50 g mørk chokolade 70% < køb det fx her
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 150° C (varmluft).
- Hak alle nødder og tranebær fint (med fordel i en minihakker eller foodprocessor), og bland dem godt sammen med havregryn, kokosmel og kaffe. Saml dejen med peanutbutter og honning og ælt den grundigt.
- Læg bagepapir i en lille bageform (ca 15×15 cm) og pres dejen god ned i formen. Den skal være ca. 1,5-2 cm tyk.
- Sæt i ovnen og bag i ca 20 minutter, til kanterne er blevet lysebrune. Lad kagen køle helt af, før du skærer ud til 10 aflange energibarer.
- Smelt den mørke chokolade i mikrobølgeovn eller over vandbad. Dyp de bagte energibarer i. Lad chokoladen størkne. Opbevar de glutenfri energibarer i en tætsluttende kagedåse.
Video
Noter
Nutrition
Næringsindhold | pr. 100 g |
---|---|
Energi, kJ | 2.216 |
Energi, kcal | 530 |
Fedt, g | 36,3 |
– heraf mættede fedtsyrer, g | 13,1 |
Kulhydrat, g | 36,7 |
– heraf sukkerarter, g | 25,5 |
Kostfibre, g | 6,6 |
Protein, g | 12,9 |
Salt, g | 0,3 |