Antiinflammatorisk lasagne med kylling

Del:
antiinflammatorisk lasagne opskrift velsmurt kreutzer weisdorf
Den ligner og smager som en klassisk lasagne, men er fuld af antiinflammatorisk styrke. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Lasagne smager fantastisk, men oksekød og hvid pasta er ikke ligefrem antiinflammatorisk … det er til gengæld denne lasagne med kylling, hvidkål, sunde olier og fuldkornsmel.

Lasagne har stået på danskernes menukort siden Karoline i 1980 introducerede os for opskriften på “lasagne italienne”. Men med masser af oksekød, kridhvide pastaplader og næsten 100 g smør var det ikke just en antiinflammatorisk livret.

 

 

Denne antiinflammatoriske lasagne har fået et par sunde opdateringer. Et godt sted at starte er pastapladerne, der er skiftet ud med hvidkålsblade. For ikke nok med at vi slipper for de stivelsesfyldte og næringsfattige dejplader, bringer hvidkålen masser af antioxidanter og c-vitamin på bordet. Hvordan smager hvidkål i lasagne, tænker du måske? Det smager lige så godt – eller rettere lige så lidt – som pladerne, for smagen i lasagne kommer fra kødsaucen med tomat og den cremede bechamelsauce med ost.

Spis dig sund og stærk Antiinflammatorisk kogebog Simon Weisdorf

 

Ny anti-inflammatorisk kogebog ude nu: “Spis dig sund og stærk”.
Køb den her i shoppen.

 

Der har været meget fokus på rødt kød i de senere år – altså kød fra firbenede dyr som kvæg, svin, får osv. Det gælder dels i forhold til kræftrisici. Men også den nyeste forskning i tarmbakterier peger på, at det røde kød øger inflammationen i din krop. Heldigvis er der masser af animalske proteinkilder, du kan spise uden at bekymre dig om inflammation, fx fisk, skaldyr, æg og kylling. Derfor er denne antiinflammatoriske lasagne lavet med en kødsauce baseret på kylling i stedet for det klassiske oksekød.

 

 

Bechamelsauce er en opbagt sauce, altså en sauce, der traditionelt jævnes af animalsk mættet fedt og hvedemel (hvilket er lige så lidt sundt som det lyder). Sådan er det faktisk også i den antiinflammatoriske udgave, men fedtet er nu rapsolie fyldt med enkeltumættet fedt. Melet er Hvid fuldkornshvedemel – en meltype med samme bagetekniske egenskaber som almindelig hvedemel, men med fuldkornets vitaminer og kostfibre.

 

 

Gør det nemt: Lav en dobbelt portion af den antiinflammatoriske lasagne. Arbejdet er det samme, og så har du mad til to dage. Lasagnen kan holde sig på køl et par dage eller fryses ned til senere.

 

antiinflammatorisk lasagne opskrift velsmurt kreutzer weisdorf
Udskriv
4.65 fra 17 stemmer

Antiinflammatorisk lasagne med kylling

Lasagne med kylling og hvidkål.
Forberedelse50 minutter
Tilberedning20 minutter
Samlet tid1 time 10 minutter
Servings: 2
Author: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller grej til opskriften? Klik og find hjælp til køb – nemt og hurtigt.

Køkkengrej

Ingredienser

Kødsauce:

Bechamelsauce:

Sådan gør du

Kødsauce:

  • Varm en gryde op med et par spiseskefulde olivenolie. Hak rødløg og hvidløg fint og svits det i olien et minuts tid. Tilsæt kyllingekødet og brun det af. Del det i mindre stykker med en gaffel eller røreske, mens det bruner. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, fintrevet gulerod og squash, samt salt, peber og krydderier. Rør godt rundt i kødsaucen og lad den simre i en halv times tid.

Bechamelsauce:

  • Varm rapsolien op ved svag varme i en gryde og rør melet i. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk saucen helt jævn hver gang. Det er lettere, hvis mælken lige varmer op i bunden af gryden nogle sekunder, inden du pisker. Tilsæt revet ost, muskatnød, salt og peber, og rør, til osten er smeltet.

Saml lasagnen:

  • Skær hvidkålsbladene i ca. 3 cm brede strimler. Læg dem i en skål, hæld kogende vand på, og lad dem stå i et par minutter. Dryp af i en sigte.
  • Tænd ovnen på 200° C (varmluft). Saml lasagnen i et smurt ovnfast fad. Først et lag hvidkålsblade, så kødsauce og til sidst bechamelsauce. Gentag, indtil alt er brugt. Sørg for at slutte af med bechamelsauce. Bag lasagnen 20-25 minutter.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Del:


Cookies i CookingClub

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier.

Nødvendige cookies

De "Nødvendige cookies" bruges til at registre, om brugeren af hjemmesiden er en virkelig person eller en robot, og til at gemme dine cookie-indstillinger.

Statistik-cookies

Websitet bruger Google Analytics til at indsamle anonym information om fx antallet af besøgende og de mest populære opskrifter. Når "Statistik-cookies" er slået til, hjælper du os bl.a. med at forbedre udvalget af opskrifter på websitet.

Øvrige cookies

CookingClub bruger cookies fra eksterne samarbejdspartnere for at kunne vise opskriftvideoer fra YouTube, samle statistik fra Facebook og Instagram, holde styr på ingrediens-links i opskrifterne og for at kunne udsende nyhedsbreve. Du kan læse mere om disse i vores Privatlivspolitik her.