Antiinflammatorisk citronfromage uden fløde

Del:
antiinflammatorisk citronfromage uden fløde opskrift velsmurt weisdorf kreutzer
Den kendte dessert i en sundere udgave: Citronfromage uden fløde. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Med et par nemme udskiftninger bliver den klassiske dessert til en lækker og antiinflammatorisk C-vitamin-bombe.

Mange betragter citronfromagen som en dansk dessert, men i virkeligheden er den en variant over italiensk panna cotta al limone (“kogt fløde med citron”). Den danske citronfromage kombinerer fløden med æg, og i denne antiinflammatoriske variant er fløden helt ude.

velsmurt hjerne antiinflammatorisk kogebog weisdorf kreutzer politikens forlag

 

Opskriften er fra “Velsmurt Hjerne”.
Læs mere om bogen her.

 

I stedet for fløde bruger jeg A38 (eller Cultura) – altså en yogurt syrnet med probiotiske bakterier der er guld værd for din fordøjelse og dine tarmes velbefindende – og dermed bidrager til den antiinflammatoriske effekt. Oven i købet er honningen i citronfromagen perfekt føde for disse probiotiske bakterier.

 

 

Mere end blot til pynt … solbær er på højde med blåbær, når det gælder ORAC-værdien (et mål for mængden af antioxidanter). Men de er faktisk stærkere på kostfibre og ikke mindst C-vitamin, hvor en lille håndfuld solbær er nok til at dække dit dagsbehov for C-vitamin! Kan du få fat i solbær – friske eller frosne – så slå til. Sammen med citronen – og ikke mindst citronstrimlerne på toppen er citronfromagen således en sand c-vitamin-bombe.

 

 

Tip: Citronfromagen holder sig fint et par dage i køleskabet, så du kan sagtens lave dessert til gæstemiddagen i god tid.

 

antiinflammatorisk citronfromage opskrift velsmurt weisdorf kreutzer
Udskriv
4.80 fra 5 stemmer

Antiinflammatorisk citronfromage uden fløde

Klassisk dessert i en sundere, antiinflammatorisk version.
Forberedelse20 minutter
Køletid3 timer
Samlet tid3 timer 20 minutter
Ret: Dessert
Servings: 2
Author: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller grej til opskriften? Klik og find hjælp til køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

  • 2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
  • 50 g flydende honning (køb fx denne økologiske fra Biogan)
  • 2 spsk A38 (eller Cultura Naturel)
  • 1 tsk friskrevet ingefær (eller ½ tsk stødt ingefær)
  • ½ citron, skallen herfra (usprøjtet, gerne økologisk)
  • 1/2 dl citronsaft (svarer ca til 1 citron)
  • 3 blade husblas
  • 2 æggehvider (evt pasteuriserede)

Vaniljecreme:

  • 1 spsk A38 (eller Cultura Naturel)
  • 1 knsp vaniljepulver (køb det fx her)
  • 25 g solbær (eller andre friske, mørke bær)
  • 5 pekannødder
  • citronskal

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommerne luftige med honning, probiotisk yogurt, ingefær og citronskal.
  • Opblød husblassen i rent, koldt vand i 5 minutter. Knug den fri for vand og smelt den herefter forsigtigt i 10-15 sekunder i mikrobølgeovn (eller over vandbad). Husblas må ikke koge. Afkøl den ved at blande citronsaften i under omrøring. Pisk det derefter i æggemassen i en tynd stråle.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem i æggemassen – først halvdelen, derefter resten med let hånd.
  • Hæld fromagen på serveringsglas og sæt i køleskabe mindst tre timer, gerne natten over.
  • Pynt med vaniljecreme rørt af den probiotiske yogurt og vanilje, friske bær, hakkede pekannødder og revet citronskal.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Low-FODMAP: Honning: Erstat med ahornsirup. Cultura/A38: Erstat med laktosefri yoghurt.

 

velsmurt hjerne antiinflammatorisk kogebog weisdorf kreutzer politikens forlag

 

Opskriften er fra bogen "Velsmurt Hjerne" om antiinflammatorisk kost.

 

Low-FODMAP:

Honning: Erstat med ahornsirup. Cultura/A38: Erstat med laktosefri yoghurt.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Del:


Cookies i CookingClub

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier.

Nødvendige cookies

De "Nødvendige cookies" bruges til at registre, om brugeren af hjemmesiden er en virkelig person eller en robot, og til at gemme dine cookie-indstillinger.

Statistik-cookies

Websitet bruger Google Analytics til at indsamle anonym information om fx antallet af besøgende og de mest populære opskrifter. Når "Statistik-cookies" er slået til, hjælper du os bl.a. med at forbedre udvalget af opskrifter på websitet.

Øvrige cookies

CookingClub bruger cookies fra eksterne samarbejdspartnere for at kunne vise opskriftvideoer fra YouTube, samle statistik fra Facebook og Instagram, holde styr på ingrediens-links i opskrifterne og for at kunne udsende nyhedsbreve. Du kan læse mere om disse i vores Privatlivspolitik her.