X

Amerikanske popcorn med smag

Del:

Mangler du en hurtig og lækker julesnack, så er popcorn med smag helt perfekt. Her får du tre forskellige varianter, der alle er inspireret af amerikanske julesmage.

Hjemmelavede popcorn med julesmag: Pebermynte, Gingerbread (honningkage) og M&M’s.

De tre opskrifter starter alle sammen med en pose popcorn – fx mikrobølgepopcorn, færdigpoppede popcorn eller en portion pop-selv popcorn – på ca. 80-100 gram.

VIGTIGT! Fjern evt. upoppede kerner, inden du vender dem i chokoladen (knækkede tænder gør ikke noget godt for julestemningen …).

Alle varianterne er glutenfri, men vær opmærksom på, at pebermynte-julestokke ofte er lavet af glukosesirup, der kan indeholde meget små mængder gluten. Under den tilladte EU-grænseværdi ganske vist, men ikke alle tåler selv de meget små mængder.

Der er utallige variationsmuligheder, når det gælder popcorn med smag. De tre opskrifter herunder er inspireret af amerikanske julesmage, hvor særligt “gingerbread” (måske bedre kendt som honningkage) er en juleklassiker.

Mit næste projekt kunne være de gode gamle danske julesmage som hvid chokolade og lakrids eller knuste brunkager eller karamelsmag eller … Ja, prøv selv. Og sig til, hvis du finder på en lækker gang popcorn med smag.

Udskriv

Popcorn med smag af jul

Hurtig og lækker julesnack
Ret Snack
Køkken Amerikansk
Diet Gluten Free
Forb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 4
Forfatter Simon/CookingClub

Ingredienser

Popcorn med smag 1: Pebermynte

  • 1 pose popcorn
  • 100 g hvid chokolade < køb fx denne fra Nordthy
  • 3-4 pebermynte-julestokke

Popcorn med smag 1: M&M’s

  • 1 pose popcorn
  • 100 g hvid chokolade < køb fx denne fra Nordthy
  • 50 g M&M’s (med eller uden peanuts – frit valg)

Popcorn med smag 1: Gingerbread

Sådan gør du

  • Pop popcornene (eller tag dem ud af posen), fjern evt upoppede kerner, og hæld dem i en stor røreskål.

Variant 1:

  • Smelt den hvide chokolade og fordel den i popcornene. Læg pebermyntestokkene i en plastpose og knus dem helt fint med fx en kagerulle eller en hammer. Hæld pebermyntepulveret på popcornene og rør godt rundt.

Variant 2:

  • Smelt den hvide chokolade og fordel den i popcornene. Hak M&M'serne fint og bland dem godt rundt i popcornene.

Variant 3:

  • Smelt den mørke chokolade og rør stødt ingefær og kanel i. Hæld chokoladen på popcornene og rør godt rundt.

Tørring og opbevaring:

  • Fordel popcornene i ét lag på et stykke bagepapir, så chokoladen kan størkne. Vend dem lidt rundt undervejs, så de ikke klistrer sammen.
  • Opbevar dem i en lukket beholder eller plastpose, indtil de skal spises. De hjemmelavede popcorn med smag holder sig fint et par uger.

Video

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

Indstillinger