Antiinflammatorisk havregrød med æg, ingefær og nødder

Del:
antiinflammatorisk hjemmelavet havregrød morgenmad opskrift velsmurt weisdorf
Antiinflammatorisk havregrød, der smager lige så lækkert som en dessert. What’s not to like?!? Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Gør din morgenmad antiinflammatorisk på ingen tid.

Det tager ikke mange minutter – måske passer det lige med et hurtigt brusebad – at lave en portion antiinflammatorisk havregrød. Nåja, en af ingredienserne skal du have forberedt – nemlig nøddesmørret – men det kan du gøre flere dage i forvejen. Du bliver i øvrigt glad for at have et glas hjemmelavet nøddesmør stående i køleskabet … det smager skønt på brød eller i en smoothie.

 

 

Denne antiinflammatoriske havregrød får sin styrke fra en lang række kraftfulde ingredienser:

  • Havren i sig selv giver dig masser af kostfibre
  • Nødderne i nøddesmørret og drysset på toppen er fulde af enkeltumættede fedtsyrer
  • Ingefæren byder på de kraftfulde gingeroler, der virker inflammationsdæmpende
  • Æggene er endnu en kilde til sunde fedt – og desuden masser af mættende protein
  • Blåbærrene er sprængfyldt med antioxidanter, der beskytter dine celler.

 

 

Har du ikke før prøvet at koge havregrød med æg i, så kan du godt glæde dig. Ægget piskes samme, blandes i den kogende grød og koger med et minuts tid, til det er tilberedt. Æg giver en absolut uimodståelig fløjsblød havregrød, der smager fantastisk – og mætter helt til frokosttid.

 

antiinflammatorisk hjemmelavet havregrød morgenmad opskrift velsmurt weisdorf
Udskriv
4.50 fra 8 stemmer

Havregrød med ingefær og hasselnødder

Morgenmad med antiinflammatorisk styrke
Forberedelse5 minutter
Tilberedning10 minutter
Samlet tid15 minutter
Servings: 2
Author: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller grej til opskriften? Klik og find hjælp til køb – nemt og hurtigt.

Køkkengrej

Ingredienser

Sådan gør du

  • Hæld gryn, salt og vand i en kasserolle på lavt blus. Rør nøddesmør og friskrevet ingefær i.
  • Kog ved lav varme ca. 8-10 minutter (jo grovere gryn, jo længere kogetid).
  • Pisk æggene sammen, rør dem i den færdigkogte grød og kog så et minut mere.
  • Spis grøden varm med blåbær og hasselnødder på toppen.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Del:


Cookies i CookingClub

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier.

Nødvendige cookies

De "Nødvendige cookies" bruges til at registre, om brugeren af hjemmesiden er en virkelig person eller en robot, og til at gemme dine cookie-indstillinger.

Statistik-cookies

Websitet bruger Google Analytics til at indsamle anonym information om fx antallet af besøgende og de mest populære opskrifter. Når "Statistik-cookies" er slået til, hjælper du os bl.a. med at forbedre udvalget af opskrifter på websitet.

Øvrige cookies

CookingClub bruger cookies fra eksterne samarbejdspartnere for at kunne vise opskriftvideoer fra YouTube, samle statistik fra Facebook og Instagram, holde styr på ingrediens-links i opskrifterne og for at kunne udsende nyhedsbreve. Du kan læse mere om disse i vores Privatlivspolitik her.