Morgengrød med blåbær, mandler og ingefær

Del:

Spark din dag godt i gang med denne lækre og antiinflammatoriske grød med blåbær.

opskrift antiinflammatorisk morgenmad grød blåbær topform
Morgenmad fyldt med antiinflammatorisk styrke. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Denne antiinflammatoriske grød med blåbær får sin styrke fra en lang række stærke ingredienser: Havren giver dig masser af kostfibre, mandlerne er fulde af enkeltumættede fedtsyrer, ingefæren byder på de kraftfulde, antiinflammatoriske gingeroler og blåbærrene er sprængfyldt med antioxidanter.

 

 

Der står ganske vist friskrevet ingefær i opskriften, men der er et lille trick til det. Du kan nemlig bruge pulpen – altså ingefærkødet, der bliver tilbage, når du laver et ingefærshot. Selvom du har presset selve saften ud, er der stadig masser af antiinflammatorisk styrke tilbage. Se hvordan du laver dit eget lækre, stærke og supersunde ingefærshot her.

 

 

Skal man bruge kogende vand til grød med blåbær?

Nej, men det speeder tilberedningen gevaldigt op, når du bruger kogende vand fremfor koldt vand. På den måde kan du nøjes med ca 10 minutters kogetid. Så selvom dine hverdagsmorgener er travle, kan du sagtens nå at tilberede en god og antiinflammatorisk start på dagen.

 

 

TIP: Vaniljepulver er ren, knust vanilje. Lækkert, men relativt dyrt. Almindeligt vaniljesukker kan gå an i en snæver vending, men indeholder sukker. Udelad i så fald honningen.

 

opskrift antiinflammatorisk morgenmad grød blåbær topform
Udskriv
4.69 fra 16 stemmer

Havregrød med blåbær, mandler og ingefær

Antiinflammatorisk morgenmad
Forberedelse5 minutter
Tilberedning10 minutter
Samlet tid15 minutter
Servings: 2
Author: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller grej til opskriften? Klik og find hjælp til køb – nemt og hurtigt.

Køkkengrej

Ingredienser

Havregrød:

  • 50 g mandler
  • 75 g havregryn (eller evt. byg, rug- eller quinoaflager)
  • dl kogende vand
  • ½ tsk salt
  • 100 g blåbær (gerne friske)
  • 2 tsk friskrevet ingefær (eller 1 tsk stødt ingefær)

Vaniljesauce:

Sådan gør du

Havregrød:

  • Hak mandlerne groft. Bland dem med de øvrige ingredienser i en kasserolle.
  • Kog hurtigt op og lad det simre på laveste blus i 10-15 minutter, afhængigt af gryntype. Omrør jævnligt.

Vaniljesauce:

  • Rør A38 med vanilje og honning og hæld saucen på grøden – sammen med lidt flere blåbær og mandler.

Video

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del:


Cookies i CookingClub

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier.

Nødvendige cookies

De "Nødvendige cookies" bruges til at registre, om brugeren af hjemmesiden er en virkelig person eller en robot, og til at gemme dine cookie-indstillinger.

Statistik-cookies

Websitet bruger Google Analytics til at indsamle anonym information om fx antallet af besøgende og de mest populære opskrifter. Når "Statistik-cookies" er slået til, hjælper du os bl.a. med at forbedre udvalget af opskrifter på websitet.

Øvrige cookies

CookingClub bruger cookies fra eksterne samarbejdspartnere for at kunne vise opskriftvideoer fra YouTube, samle statistik fra Facebook og Instagram, holde styr på ingrediens-links i opskrifterne og for at kunne udsende nyhedsbreve. Du kan læse mere om disse i vores Privatlivspolitik her.