Go Back
Udskriv
Recipe Image
Udskriv
0
fra
0
stemmer
Morgenmadsmuffins med blåbær og ingefær
Nemme og lækre morgenmadsmuffins med antiinflammatoriske egenskaber
Forberedelse
20
min
Bagetid
16
min
Samlet tid
36
min
Ret:
Morgenmad
Antal:
12
Forfatter:
Simon/CookingClub
Udstyr
Røreskåle
Håndmixer
Muffinsbageform
Muffinsforme, ublegede
Ingredienser
1
banan
(ca 125 g, moden)
25
g
flydende honning
50
g
dadler
(uden sten)
2
æg
2
tsk
friskrevet ingefær
(eller smoothiepulp fra ingefærshots)
30
g
mandelmel
40
g
rugmel
50
g
havregryn
60
g
hvid fuldkornshvedemel
2
tsk
bagepulver
½
tsk
salt
2
spsk
A38
(eller Cultura Naturel)
60
g
rapsolie
100
g
blåbær
(gerne frosne)
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180° C (varmluft).
Mos bananen og bland den med honning i en stor røreskål. Fjern eventuelle sten fra dadlerne, hak dem fint eller mos dem, hvis skallen er tynd.
Hæld dadlerne i røreskålen sammen med æg og ingefær, og pisk det hele til en luftig masse i to minutters tid.
Bland mel, gryn, bagepulver, salt, Cultura eller A38 og rapsolie i skålen. Rør med let hånd, til det hele akkurat er blandet sammen.
Vend blåbærrene i og fordel straks dejen i muffinforme. Bag i 16 minutter.
Video
Opskriften er fra bogen "Velsmurt Hjerne" om antiinflammatorisk kost.
Læs mere om bogen her.