Bland alle ingredienser til marinaden i en stor plasticpose, læg kalkunbrystet i, ryst posen, og luk den godt til. Lad kødet trække i køleskabet natten over.
4 timer før servering – stegning:
Hæld stegen og marinaden i et ovnfast fad. Dæk til med sølvfolie, og sæt fadet i en 120 grader varm ovn i 4 timer. Tilsæt et par skefulde vand et par gange i den sidste halvdel af stegetiden.
Lad kødet trække i et kvarters tid, og træk det derefter i lunser med to gafler. Bland godt med stegeskyen.
30 minutter før servering – BBQ-sauce:
Svits finthakkede løg og hvidløg i olien i en kasserolle. Tilsæt de øvrige ingredienser, og lad saucen simre i 10 minutter. Tag den af blusset, og lad den køle lidt af.
Server kalkunen i store, grove burgerboller med barbecuesauce, drueagurker i skiver og coleslaw.
Opskriften er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Miami Marathon. Læs mere om bogen.