Smuldr kageresterne i en røreskål. Tilsæt havregryn, smeltet smør, kaffe, sukker og rom, og bland det hele godt rundt til en helt ensartet dej.
Justér evt med mere havregryn eller kaffe, for at ramme den gode konsistens. Dejen skal være ret blød inde i det knasende sprøde overtræk. Bare rolig; dejen stivner noget, når den står på køl, så den bliver til at håndtere.
Dæk skålen til og sæt på køl et par timer – eller natten over.
Tril den afkølede dej til kugler – størrelsen vælger du selv. Der kan argumenteres for både store og små. Jeg vælger som regel bordtennisbold-størrelse, ca 40 gram pr. romkugle.
Temperér chokoladen til overtrækket (se ovenfor). Det er ret afgørende, for den skal have det rette knæk som kontrast til den bløde dej indeni.
Overtræk romkuglerne med med masser af chokolade, drys med rigeligt krymmel eller kokosmel, og lad dem afkøle i et køligt rum.