Chokolademuffins med fuldkornsmel

Fuldkorn chokolademuffins muffins
Skønne, nybagte chokolademuffins med fuldkorn.

Søde og saftige chokolademuffins med hvid chokolade, pekannødder og masser af fuldkornsmel. Lidt sundere … og meget lækrere!

▶️ Hop direkte til opskriften.

Jeg er stor tilhænger af fuldkorn i kager – og i brød for den sags skyld. I modsætning til det almindelige kridhvide hvedemel bidrager fuldkornsmel med vitaminer, mineraler og ikke mindst kostfibre, der er gavnlige for fordøjelsen og beskytter mod en lang række livsstilssygdomme.

I de fleste kager optræder sukker på ingredienslisten. Også her i CookingClub, selvom jeg som regel har reduceret mængden så meget, jeg kan forsvare, når det stadig skal kaldes “kage”. Sukker i alle former er usundt, ingen tvivl om det, og sammen med mættet fedt fra fx smør, gør det en kage til en forkælelse, der bør doseres klogt.

Men min pointe med fuldkorn er, at hvis du alligevel har tænkt dig at bage og spise en kage med sukker i, så vil brugen af fuldkornsmelet alt andet lige gøre det til en lidt sundere kage.

citronmåne fuldkorn citronkage sund

 

Prøv også: Citronmåne – den legendariske skærekage – opgraderet med fuldkorn!

 

I disse chokolademuffins er al melet fuldkorn. Den ene type, kaldet Hvid Fuldkornshvede – eller bare Hvid Hvede, er kendetegnet ved en bageevne, der er næsten lige så god som almindeligt mel, men stadig med masser af kostfibre. Resultatet er skønne, grove muffins med masser af smag (endnu en fordel ved fuldkornsmel), og med lidt bedre samvittighed.

Er du løbet tør for muffinsforme eller er du ligesom jeg træt af, at papiret fra supermarkedets billige muffinsforme hænger fast i kagerne? Prøv at folde dine egne muffinsforme af bagepapir. De er nemme at folde og slipper kagen helt uden problemer. Se hvordan i videoen:

 

Chokolademuffins med fuldkornsmel

ca. 15 stk

3 æg
250 g sukker
1 spsk vaniljesukker
125 g smør
100 g hvid fuldkornshvedemel
75 g fuldkornshvedemel
50 g mørk kakao
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk havsalt
75 g hvid chokolade
50 g pekannødder

 

SÅDAN GØR DU

  1. Tænd ovnen på 200° C (varmluft).
  2. Slå æggene ud i en stor røreskål. Tilsæt sukker og vaniljesukker, og pisk det hvidt og luftigt. Det kan godt tage fire-fem minutter, før det er helt lækkert og cremet.
  3. Smelt smørret og lad det køle af, mens du pisker æg og sukker. Tilsæt smørret lidt ad gangen og pisk det i æggemassen. Rør mel, bagepulver og sukker i, så det lige akkurat er blandet sammen. Hak hvid chokolade og pekannødder groft og vend i dejen.
  4. Fordel dejen i muffinsforme – eller som på ovenstående video; i hjemmelavede forme af bagepapir. Bag dine chokolademuffins med fuldkorn i ca. 13-14 minutter – de skal stadig være bløde inde i – lidt som en saftig brownie.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Chokolademuffins med fuldkorn
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Del opskriften:


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *