Chokolademuffins med fuldkornsmel

Del opskriften:
Fuldkorn chokolademuffins muffins
Skønne, nybagte chokolademuffins med fuldkorn.

Søde og saftige chokolademuffins med hvid chokolade, pekannødder og masser af fuldkornsmel. Lidt sundere … og meget lækrere!

▶️ Hop direkte til opskriften.

Jeg er stor tilhænger af fuldkorn i kager – og i brød for den sags skyld. I modsætning til det almindelige kridhvide hvedemel bidrager fuldkornsmel med vitaminer, mineraler og ikke mindst kostfibre, der er gavnlige for fordøjelsen og beskytter mod en lang række livsstilssygdomme.

 

 

I de fleste kager optræder sukker på ingredienslisten. Også her i CookingClub, selvom jeg som regel har reduceret mængden så meget, jeg kan forsvare, når det stadig skal kaldes “kage”. Sukker i alle former er usundt, ingen tvivl om det, og sammen med mættet fedt fra fx smør, gør det en kage til en forkælelse, der bør doseres klogt.

Men min pointe med fuldkorn er, at hvis du alligevel har tænkt dig at bage og spise en kage med sukker i, så vil brugen af fuldkornsmelet alt andet lige gøre det til en lidt sundere kage.

 

 

I disse chokolademuffins er al melet fuldkorn. Den ene type, kaldet Hvid Fuldkornshvedemel – eller bare Hvid Hvede, er kendetegnet ved en bageevne, der er næsten lige så god som almindeligt mel, men stadig med masser af kostfibre. Resultatet er skønne, grove muffins med masser af smag (endnu en fordel ved fuldkornsmel), og med lidt bedre samvittighed.

 

 

Er du løbet tør for muffinsforme eller er du ligesom jeg træt af, at papiret fra supermarkedets billige muffinsforme hænger fast i kagerne? Prøv at folde dine egne muffinsforme af bagepapir. De er nemme at folde og slipper kagen helt uden problemer. Se hvordan i videoen:

 

 

Fuldkorn chokolademuffins muffins
Udskriv
Ingen bedømmelser endnu

Chokolademuffins med fuldkornsmel

Lidt sundere chokolademuffins med fuldkornsmel.
Forberedelse15 min
Bagetid15 min
Samlet tid30 min
Ret: Kage
Antal: 12
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200° C (varmluft).
  • Slå æggene ud i en stor røreskål. Tilsæt sukker og vaniljesukker, og pisk det hvidt og luftigt. Det kan godt tage fire-fem minutter, før det er helt lækkert og cremet.
  • Smelt smørret og lad det køle af, mens du pisker æg og sukker. Tilsæt smørret lidt ad gangen og pisk det i æggemassen. Rør mel, bagepulver og sukker i, så det lige akkurat er blandet sammen. Hak hvid chokolade og pekannødder groft og vend i dejen.
  • Fordel dejen i muffinsforme – eller som på ovenstående video; i hjemmelavede forme af bagepapir. Bag dine chokolademuffins med fuldkorn i ca. 13-14 minutter – de skal stadig være bløde inde i – lidt som en saftig brownie.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere fuldkorn: Find alle CookingClubs opskrifter på kager og brød bagt med fuldkorn her.

 

Del opskriften: