Kog risene efter anvisningen på pakken og lad dem køle lidt af – eller brug kolde ris fra køleskabet (se ovenfor).
Tænd ovnen på 200° C (varmluft).
Læg laksen i et ovnfast fad. Rør honning, ingefær, cayennepeber, limeskal, dild og et drys salt og peber sammen og hæld blandingen ud over laksen. Dæk med låg eller alufolie og bag laksen 15 minutter. Pas på, når du åbner låget – dampen er skoldhed!
Fjern stokken og skær resten af fenniklen i ultratynde skiver på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Hak grønkålen helt fint, fx med en hurtig tur i en foodprocessor. Skær avocadoen i tern.
Bland grøntsagerne i en skål. Vend de afkølede ris i sammen med rapsolie, limesaft, honning og friskkværnet peber.
Low-FODMAP: Honning: Erstat med ahornsirup. Avocado: Max 30 g pr. person. Fennikel: Max 48 g pr. person.Opskriften er fra bogen "Velsmurt Hjerne" om antiinflammatorisk kost.