Hak fisken så fint som muligt med en skarp kniv. Rør en fars af fisken, havregryn, æg, mælk, fintrevet gulerod, finthaket forårsløg, finthakket chili, revet ingefær, salt og peber. Lad farsen trække i køleskabet mindst et kvarter – gerne en halv time.
Form fiskefrikadellerne med to spiseskeer, og steg dem gyldne på en teflon-pande i lidt fedtstof ved svag varme ca. 5 minutter på hver side.
Sauteret spinat:
Skyl spinaten grundigt – helst i flere omgange (der er ofte meget sand og jord i frisk spinat), og slyng den tør. Hak hvidløgene, svits dem i olie i en sauterpande, tilsæt spinat, og bland det godt rundt. Krydr med revet citronskal, lidt salt og rigelig med peber. Steg videre til spinaten er faldet sammen.
Remouladedressing:
Rør remoulade med skyr og hakkede kapers. Smag til med lidt friskkværnet peber.
Spicy fiskefrikadeller er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet North Sea Beach Marathon. Læs mere om bogen.