Tø rejerne op, hvis de er frosne. Krydr rejerne med salt og peber, og lad dem trække på køl i en skål eller frysepose en halv times tid.
Hak skalotteløg, hvidløg og den friske ingefær fint. Varm olie i en stor pande, og svits skalotteløgene, til de er klare. Tilsæt hvidløg og ingefær, og brun let. Hvidløget må ikke blive brændt, så bliver det bittert. Krydr med sort peber og gurkemeje, rør i et halvt minuts tid, og tilsæt derefter tomatpuré.
Skær peberfrugterne i strimler, hak tomaten groft, og tilsæt. Lad simre ved middelvarme indtil tomaterne er kogt ud. Hæld kokosmælk ved, og kog op under omrøring.
Skru ned for varmen, tilsæt rejer, salt og koriander. Læg låg på, og lad simre i ca 5 minutter til rejerne er færdigstegt og er blevet smukt røde. Server med fuldkornsris eller fuldkornsbrød til.
Kæmperejer i kokossauce er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Kilimanjaro Marathon. Læs mere om bogen.