Rens blåmuslingerne, og fjern skægget. Kassér dem, der ikke lukker sig ved berøring – bank dem evt. let mod bordet for at tjekke. Hak skalotteløget fint, og svits det kortvarigt i olien i en stor gryde. Tilsæt hvidvinen, og lad det koge op. Tilsæt blåmuslingerne, læg låg på, og damp muslingerne i 5-7 minutter. Ryst gryden et par gange undervejs.
Tag blåmuslingerne op med en hulske. Kassér dem, der ikke har åbnet sig under dampningen. Vælg de flotteste 8-12 stykker fra til at pynte med, og tag resten ud af skallerne. Stil muslingerne til side, mens du laver suppen.
Skræl kartofler og gulerødder, og skær begge dele i små tern. Del broccolien i små buketter. Skær fisken i små, mundrette stykker. Hak forårsløg og purløg fint.
Hæld kogefonden fra blåmuslingerne gennem en fintmasket sigte, og derefter tilbage i gryden. Tilsæt fiskefond/bouillon, og kog op. Hæld kartofler og gulerødder i gryden, og kog til kartoflerne er næsten helt møre (ca 10 minutter). Tilsæt broccoli.
Skru ned for varmen, og læg forsigtigt fiskestykkerne i suppen. Tilsæt madlavningsfløde, og bland den forsigtigt i suppen, så fisken ikke går i stykker, mens suppen koger op. Tilsæt forårsløg og purløg, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Fordel muslingerne og rejerne i fire dybe tallerkener. Hæld den varme suppe med grøntsagerne over. Pynt med de hele blåmuslinger og et godt drys friskkværnet sort peber. Server eventuelt lidt fuldkornsbrød til at dyppe med.
Fiskesuppe med blåmuslinger er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Midnight Sun Marathon. Læs mere om bogen.