Start med tatarsaucen. Rør mayonnaise og skyr sammen. Hak alle ingredienser ganske fint, og rør dem i dressingen. Smag til med sennep, salt og peber. Stil på køl indtil servering.
Chips:
Tænd ovnen på 200° C.
Skræl rodfrugterne, og skær dem i stave. Vend stavene i olivenolie og salt i en stor skål, og fordel dem på en bageplade med bagepapir i ét lag. Bag i 45 minutter.
Fish:
Skær torskefileterne i otte ensartede stykker. Tag to dybe tallerkener, pisk ægget sammen i den ene, og hæld havregrynene i den anden. Vend fileterne en ad gangen – først i ægget og derefter i havregrynene så de er helt dækket.
Krydr med salt og peber, dryp med lidt olivenolie, og placer dem på en bageplade med bagepapir. Sæt fileterne ind i ovnen til rodfrugterne, og bag dem i ca 10-12 minutter.
Fish and chips er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet London Marathon. Læs mere om bogen.