Bring vandet til couscoussen i kog i en sauterpande, og tilsæt safran. Tag panden af blusset, og lad det trække i 30 minutter.
Vask og tør kyllingen, og del den i 10 stykker: underlår, overlår, vinger og de to bryster halveret. Krydr kyllingestykkerne godt med salt, peber og Ras el Hanout.
Brun dem i olie i en stor tykbundet gryde ad et par omgange, så alle stykkerne bliver brunet godt. De skal brunes 4-5 min på hver side. Tag kyllingestykkerne op, og læg dem til side.
Hak hvidløget groft, pil og skær rødløget i tynde både, og svits begge dele i lidt olie i gryden et par minutter. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, finthakket chili og honning, og lad det koge op.
Sæt sauterpanden med safranvandet på ilden igen, kog op, og bland olivenolie, salt, couscous og rosiner i. Sluk for varmen, og lad blandingen trække i yderligere 30 minutter. Vend grofthakket mynte i lige før servering.
Læg kylling tilbage i gryden, vend den i tomatsaucen, og lad retten simre i ca 30 min. Fjern kernerne og skær de røde peberfrugter i strimler. Tilsæt sammen med oliven, og bring retten i kog igen. Krydr med salt og rigelig peber.
Tomatkylling med safrancouscous er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Sahara Marathon. Læs mere om bogen.