Kog perlebyggen som anvist på pakken, og lad den køle af.
Hak mandlerne fint. Skær kyllingebrysterne næsten helt igennem på langs, og fold dem ud som sommerfugle. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, pensl med lidt olie, og drys med de hakkede mandler.
Bag 13-15 min ved 225 grader – de sidste 5 minutter gerne med grillen tændt. Tag den færdigbagte kylling ud, pres citronsaften ud over fileterne, og krydr med salt og rigelig peber.
Hak rødløget fint, skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Snit fennikel og hvidkål i tynde strimler. Skyl feldsalaten, og nip roden af. Bælg ærterne. Bland alle grøntsagerne med perlebyggen i en skål.
Rør ingredienserne til dressingen sammen i en skål, eller ryst dem i en dressing-shaker. Hæld dressingen over salaten.
Ovnbagt citron-kylling er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Maratona de Lisboa. Læs mere om bogen.