Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skær kødet i mundrette tern, ca 3 x 3 cm, og vend det i melet i en skål så alle sider bliver dækket.
Sæt en stor, tykbundet gryde på komfuret, og varm olivenolien op. Hæld kødet i gryden, og brun det på alle sider. Tilsæt løg og hvidløg, og steg videre et par minutter.
Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, bouillon og laurbærblade. Læg låg på gryden, og lad retten simre ved meget lav varme. Hvor længe? Tja, indtil kødet er mørt, så det afhænger af kødets kvalitet. Regn med mindst en time – og gerne to timer – det er jo simremad. Tjek undervejs, om det er mørt – ellers lad det simre videre.
Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver – gerne på skrå, ca 5 mm tykke. Smid dem i gryden, og lad dem simre med i 5 minutter.
Krydr med paprika, cayennepeber, salt og rigelig friskkværnet peber. Server rygende varm med nykogte fuldkornsris.
Gullasch er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Budapest Marathon. Læs mere om bogen.